Skip to content

Søk refinansiering i flere banker med denne gratistjenesten

Når du refinansierer, tar du opp et nytt lån for å betale ut gamle lån. På denne måten får du samlet alle små lån og kreditter du har, i ett større. For å øke sjansene for å få innvilget dette, bør du søke i flere banker. Bankene vurderer etter ulike kriterier. Avslag i en bank, betyr ikke avslag i alle. Har du søkt lån hos flere tilbydere, er det større sjanse for å få innvilget lånet. Får du flere tilbud, kan du velge det som er mest gunstig for din egen økonomi.

  • Sammenlign ulike lånetilbud
  • Øk sjansen for innvilget lån
  • Få bedre betingelser

Reduser kostnadene

Målet med å refinansiere, er å redusere kostnadene. Når du samler alle lån og kreditter i ett, vil du redusere renteutgiftene. I stedet for å betale renter til fem eller ti forskjellige aktører, betaler du kun til én. Dette kutter disse utgiftene betraktelig. Får du samtidig innvilget nytt lån med en vesentlig lavere rente, reduseres kostnadene ytterligere. Hos Finansavisen kan du lese mer om hvordan nåværende rentenivå påvirker lånene. Når renten reduseres, vil du også kunne betale ned lånet raskere. Raskere nedbetaling og lavere gebyrer, vil få ned de totale kostnadene.

Før du søker lån, kan du undersøke hvor mye lånet vil koste ved å bruke en lånekalkulator. Her fyller du inn ønsket lånebeløp. Ved å justere nedbetalingstid, får du et estimat på hvor mye det vil koste. Du kan også se hvor mye du vil spare, ved å kutte nedbetalingstiden. For eksempel vil et lån på 150 000 kroner koste totalt 195 700 kroner, med en nedbetaling på 5 år. Reduserer du nedbetalingstiden til 3 år, vil det samme lånet koste 176 800 kroner totalt. Ved å kutte nedbetalingstiden med 2 år, reduseres kostnadene med nesten 20 000 kroner.

  1. Lav effektiv rente
  2. Kortest mulig nedbetalingstid
  3. Betal ekstra når du har mulighet

Ulike søkemetoder

Når du skal søke om refinansiering, er det en fordel å søke flere steder. Dette kan du gjøre ved å sende en søknad til alle aktuelle banker, individuelt. Du kan også benytte deg av en tjeneste som formidler lånesøknaden til alle bankene de samarbeider med. Et nytt tilbud du også kan benytte deg av, er en spareapp som nå også tilbyr refinansiering. Uansett hvordan du velger å søke, vil det være en fordel å sammenligne tilbudene. Benytter du deg av en tredjepart, vil du kunne sammenligne alle tilbudene direkte hos dem.

  • Søke i fast bank
  • Frittstående låneformidler
  • Spareapp

Hvis du ikke ønsker å fylle ut mange søknader, kan det være en fordel å benytte seg av en låneformidler. Da vil du kun fylle ut én søknad. Denne formidles videre til alle bankene de samarbeider med. Tilbudene du får, vil bli tilgjengelig direkte hos formidleren. Hvis du vet hvilken bank du vil ha lån hos, kan du sende kun til denne banken. Da er det en fordel å undersøke på forhånd hvilket rentenivå du kan forvente. Bruk for eksempel en låneportal. Alle banker tilbyr forskjellige renter, avhengig av hvor god kredittscore du har.

Sammenligning av lånetilbud

Har du fått flere tilbud, er det viktig å sammenligne disse. Har du kun fått ett, bør du sammenligne dette med hva du betaler i dag. Når du skal sammenligne, er det flere ting du må se på. De aller fleste fokuserer på den månedlige utgiften, og at den blir lavere enn hva den er i dag. Det er ikke alltid dette som er mest lønnsomt. For at utgiftene til lån skal gå ned, må du se på effektiv rente. Også hvor mye du må betale i gebyrer. Det er også viktig hvor lenge du må betale.

Lønnsom refinansiering

For at det skal være lønnsomt å samle lån og kreditter, må du unngå fallgruvene. I de fleste tilfeller vil du spare på refinansiering, men det finnes noen unntak. For at det skal lønne seg å refinansiere, må ikke den effektive renten være høyere enn dagens. De totale utgiftene til renter, må være lavere enn det du betaler i dag. Det må også være mulig å betale ned lånet raskere, eller tilsvarende som i dag. Har du muligheten, bør du ikke redusere de månedlige innbetalingene. Når renten går ned, vil du betale mer i avdrag på lånet.

  • Få ned den effektive renten
  • Reduser nedbetalingstiden
  • Ikke reduser månedsbeløpet mer enn nødvendig

For å bli gjeldsfri raskest mulig, må du betale ned mest mulig på lånet hver måned. Du kan også betale inn ekstra. For eksempel når du får feriepenger, igjen på skatten eller bonus på fra jobben. Det er bestemt at alle ekstra innbetalinger på lånet, skal gå uavkortet til avdrag. Det vil si at hvis du betaler 10 000 kroner ekstra på lånet, vil det gå ned 10 000 kroner. Dette i tillegg til det månedlige avdraget den måneden. Dette er en fin måte å bli raskere gjeldsfri. Selv om du betaler inn ekstra, vil ikke månedsbeløpet endre seg.

Få det beste tilbudet

Ved å søke refinansiering, og sammenligne alle tilbudene, vil du finne lånet med de beste betingelsene. Hva som er viktigst, avhenger fra økonomi til økonomi. For noen er det viktig å få ned de månedlige kostnadene. For andre er det viktig å bli gjeldsfri raskest mulig. Uansett hvilke kriterier du har, kan du finne det beste lånet ved å søke flere. Hvis du i tillegg sier opp kredittkortene du har, vil du også få ned gjeldsgraden. Med de nye reglene er det ikke brukt kreditt som regnes som gjeld, men hele rammen.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg refinansiere?

Det finnes flere måter å samle gjeld og kreditter på. Har du boliglån, kan du for eksempel øke dette med sikkerhet i boligen. Slik legger du sammen de andre lånene med dette. Boliglånet har lavest rente, men også lengst nedbetalingstid. Du kan også søke om forbrukslån. Dette har en høyere rente, men en lavere nedbetalingstid.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette avhenger av hvem du låner av, og hvilket lån du tar. Hvis du øker boliglånet, kan dette økes tilsvarende verdien av boligen. Tar du derimot opp forbrukslån, må du se hvor mye hver bank kan tilby. De fleste vil tilby et refinansieringslån fra 5 000 kroner, inntil til og med 600 000 kroner.

Hvor lang nedbetalingstid kan du få?

Hovedreglen er at du ikke skal betale på forbrukslån i mer enn 5 år. Søker du derimot om lån til refinansiering, kan noen banker tilby inntil 15 års nedbetaling. Hvis du derimot velger å øke boliglånet, vil du få tilbud om samme nedbetalingstid. Du kan også øke til maksimal nedbetalingstid på lånet.