Det beste utstyret for hjemmetrening
© Getty Images

Utstyret du trenger for å trene effektivt hjemme

5 gode eksperttips som gjør det enklere å få til en god treningsøkt hjemme.

Det er ikke alltid at været, humøret eller livssituasjonen gjør det mulig å trene i helsestudio eller utenfor vårt eget hjem. Men dette er heller ingen unnskyldning for å la være! Det finnes mye enkelt og rimelig utstyr for deg med liten eller stor plass, romslig eller trang økonomi.

Her er 5 tips til utsyr som gjør det enkelt å trene effektivt hjemme:

1. Kettlebells tar lite plass, er ikke dyre i innkjøp og gir deg en rekke treningsmuligheter for hele kroppen. 4–6 kilos kuler anbefales. 1–2 stk. er nok.

2. Catslides er perfekt for styrketrening av muskler, spesielt kjernemuskulatur. 

3. En liten «koffert» med diverse vektskiver og to stenger gir deg enorme muligheter til effektiv styrketrening hjemme. Du kan trene hele kroppen med to slike manualer.

4. En bosuball gjør at du effektivt kan trene både kondisjon og styrketrening i ditt eget hjem.

5. Har du plass, og du vil gjøre en litt større investering, er en tredemølle perfekt for intensive og korte intervalløkter med jogging, uansett vær og tid på døgnet.

Trening trenger ikke være tidskrevende eller uoverkommelig, du må bare være til stede og effektiv når du først er i gang. Og uansett hvor tettpakket kalenderen er, har du tid til å gi både deg selv og kroppen din 1, 5 time av ukas 168 timer.

Disse smarte og effektive øvelsene kan du gjøre fra sofaen! 

Lik Stella på Facebook!