Tren pilates på nett

Gründerne bak Pilates Room har startet webtrening. Og Stellas lesere får prøve gratis!

© stellamagasinet.no
Rikke Schillinger og Monica Øien / Foto: Ina Damli

Lyst på tank top-armer eller beach-legs? Se gratis treningsvideoer nederst i saken.

Rikke Schillinger har drevet treningsstudioet Pilates Room i 10 år, det siste året sammen med Monica Øien. Med 30 ansatte holder de pilates- og yogatimer hele uka for mannen og kvinnen i gata.

- Vår misjon er å gjøre disse treningsformene mer kjent, og å blande inn styrketrening for å gjøre det enda litt mer tilgjengelig, forteller de treningsglade jentene.

Trening hjemme - se tipsene

Stellas treningsmusikk


WEBTRENING FOR ALLE

Stella møter Rikke og Monica i lokalene i Vika. De er for tiden i gang med sitt splitter nye prosjekt: webtrening. En treningsform med røtter i USA som ikke er veldig utbredt i Norge. Damene er blant de første her til lands som startet med ren hjemmetrening via internett.

 

Trening - Stella tester tredimensjonal trening

De hotteste treningstrender i 2013

- Vi har jobbet med tanken det siste året, og lanserte tjenesten 14. januar. Hele poenget er tilgjengelighet og at man kan trene hjemme i sin egen stue når man vil. Pilates er nemlig både lett og gøy! Alle har dårlig tid og mye på gang, så med webtrening kan man gjerne trene hver dag når det passer.

Tjenesten heter webtrening.no og inneholder videoer med ulike typer trening, vanskelighetsgrader og programmer. Man kan gjerne være helt nybegynner og lære seg opp via nettsiden, forteller jentene. Flere av øvelsene er basert på kjendistrener Tracy Andersons teknikker (som blant annet står bak kroppen til Gwyneth Paltrow).

Et medlemskap koster kr 79 i måneden og det er ingen bindingstid frem til påske. Stellas lesere får muligheten til å teste ut to videor gratis. Trenger du strikk, følger det med i dette abotilbudet.


UREDDE GRÜNDERE

 

Men hvorfor starte med nettopp dette?

- Vi har begge to bakgrunn fra kropp og trening (Rikke som danser og Monica som videoinstruktør), og til sammen har vi solgt nesten 60 000 ulike treningsvideoer, forteller Rikke.

- Så spurte vi oss selv: Hva er det neste? Apper? Web? For behovet for trening er der fortsatt, det er bare teknikken som endrer seg, fastslår Monica.

© stellamagasinet.no
© stellamagasinet.no

Rikke og Monica både trener og instruerer pilates / Foto: Ina Damli

De har allerede erfaring med gründertilværelsen fra Pilates Room, og mener at slike prosjekter gir mersmak.

Dette bør du spise etter trening

8 smarte styrkeøvelser

- Det er veldig gøy å skape ting, sier Rikke.

- Har du en drøm, realiser det! Det er viktig å ikke være redd. Det var aldri et tema at dette ikke skulle gå. Vi er veldig opptatt av å endre folks tanker rundt trening og å få folk til å forstå fordelene ved det. Og nå blir det enda mer tilgjengelig!

- Det er også viktig med ydmykhet overfor det som kommer til en, fortsetter Monica. - Men man skal være litt uredd og stole på magefølelsen. Vi er jo forretningskvinner og ja-mennesker begge to, samtidig som vi har et bredt felt med kvinner vi kan identifisere oss med.

- Også er det noe med det å kunne se resultater kjapt, skyter Rikke inn. - Med dette prosjektet setter vi oss konkrete mål og kan se sluttproduktet foran oss.


MINDFUL HJEMME OG I HOLLYWOOD

Så må vi snakke litt om mindfulness. For det er så absolutt i tiden, og body/mindtrening er jo en mye anvendt teknikk blant annet i yoga og pilates. Kan man fortsatt være mindful når man trener hjemme etter en video?

- Absolutt, fastslår Monica.

- I pilates må du være tilstede i tankene for å gjøre det riktig. Det er en superhot trend i Hollywood! Og man kan selvsagt gjøre dette hjemme også. Tenker du en positiv eller negativ tanke forsvinner den kanskje fort, men hormonene som dannes av den tanken blir værende igjen i kroppen lenge. Filosofene sier jo at alt henger sammen og at du ikke kan trene kroppen uten å ha med hodet.

Stella tester mindfulness

Blir webtrening det neste store?

- Det finnes ikke mye webtrening i Norge, og vi har stor tro på dette. Har du en matte kan du bruke din egen kropp på en helt super måte, sier jentene.


Vil du prøve webtrening? Den øverste videoen fokuserer på armer med bruk av strikk, og den nederst på ben. Alt du trenger ellers er en matte. Monica og Rikke anbefaler å gjøre det ene eller andre programmet ca 6 dager i uken. Lykke til!

.

 

Test .

Lik Stella på Facebook!