Treningstrendene for 2012 er både rytmiske, sosiale og personlige.

© Getty Images

Dette blir de største treningstrendene i 2012

Hva har burlesque, sjelehelse og sosi­ale medier til felles? Alle er begrep som er med på å prege dette treningsåret.


Treningstrend nr 1: Fokus på Hele deg

Trening og livsstilsendring handler ikke bare om fysisk å få  kroppen i bevegelse. Det er en helhetlig prosess, der både hode og sjel må inkluderes. I tiden fremover vil vi se en mer helhetlig tilnærming til sunnhet og livsstil.

Dette bør du spise etter trening

Treningsprogram: fettforbrenning

• Det vil dukke opp flere velværesentre hvor leger, coacher, ernæringsrådgivere og trenere samarbeider for å gi deg et komplett tilbud fra innerst til ytterst.
• Kropp, sinn og sjel skal pleies. Den mentale biten vektlegges i større grad, og er en viktig nøkkel for å lykkes med en livs-stilsendring samt å oppnå optimal helse.

© stellamagasinet.noTreningstrend nr 2: Personlig trening (PT)

Det er ikke bare hollywoodkjendiser som får personlig oppfølging på treningen lenger. Den økende bruken av PT vil bare fortsette. Etterspørselen er nå så stor at sentrene henter inn trenere fra utlandet.
• Det vil bli økt fokus på kompetansen hos personlige trenere. Mer bevisste forbrukere krever høyere kunnskapsnivå. PT-ene vil også spesialisere seg innen spesifiserte områder, som trening av en spesiell idrett, vektreduksjon/livsstilsendring eller ernæring.
• Det vil være mer fokus på PT i grupper ettersom økonomi spiller en rolle. To til fire personer kan dele på utgiftene og likevel få en tett og personlig oppfølging. Sats har PT for små grupper.
• Flere egne PT-områder inne på sentrene, som kun er til bruk for deg og din PT.
• Økning i egne PT-sentre hvor man trener alene og i egen sal med sin PT.

8 smarte styrkeøvelser

Stellas treningsmusikk

© stellamagasinet.noTreningstrend nr 3: Styrke- og coretrening

Styrke og trening av kjernemuskulaturen har vært en voksende trend i flere år. En sterk kropp er både flott og sunn, og stadig flere nordmenn kombinerer nå et styrkeprogram med kondistreningen.
• Det vil utvikles stadig nye gruppetreningstimer med fokus på kjernemuskulaturen. De er ofte på 30 minutter, og kan med fordel gjennomføres før eller etter en spinningtime, eller annen kondisjonstrening.
• Det blir økt fokus på funksjonell trening, og frivekter både i sal og i helsestudio er slett ikke bare for de sterkeste gutta.

Stram med høyintensiv trening

Trening hjemme - se tipsene

© stellamagasinet.noTreningstrend nr 4: Dans, dans og mer dans

Zumbaen har for lengst slått rot i folkedypet og det utvikles nye dansegruppetimer hele tiden. Hemningene forsvinner og hoftebevegelsene blir stadig mer vågale. Hvor skal dette ende?
• Det er en økning av gruppetimer med fokus på spesifikke dansestiler, spesielt de mer sexy variantene som poledance og burlesque - men frykt ikke: Du trenger verken hofteholdere eller høye hæler for å delta, dette er seriøs trening.
• Magedans, afrikansk dans og andre danseformer inspirert av fremmede kulturer vil vi se stadig mer av.

Naturlig søtt med stevia

Skiteknikk på langrenn


Treningstrendene for 2012 er både rytmiske, sosiale og personlige.

© Getty Images

 Treningstrend nr 5: Sosiale medier

Sosiale medier er blitt et forum for å skryte hemningsløst av egne treningsprestasjoner. Men de kan også brukes til nyttigere ting.
• Mange personlige trenere og treningssentre bruker Facebook og Twitter for å kommunisere med og motivere kundene sine daglig.
• Youtube brukes i økende grad som et verktøy i treningsbransjen. Her legger proffe aktører ut treningsvideoer, kostholdsråd og matlagingstips. Det gir deg større mulighet til å lykkes og sikrer dermed PT-ens eller treningssenterets suksess.

© stellamagasinet.noTreningstrend nr 6: Sammen er vi sterke

Bli ikke overrasket om du ser bestemor løpe på tredemølla ved siden av deg. Vi lever lenger, og generasjonene endrer seg. Men samtidig som de eldre blir sprekere, blir de yngre mer overvektige og i dårligere form.
• Du vil finne flere og flere tilbud for eldre på treningssentrene etter hvert som «baby boom-generasjonen» går inn i pensjonisttilværelsen, ofte med større lommebok enn mange yngre. Dette gjør dem til en interessant kjøpegruppe.
• WHO varsler en fedmeepidemi blant barn som vokser opp i dag. For å motvirke dette vil det være flere tilbud med fokus på livsstilsendring for både foreldre og barn, og tilsvarende treningstilbud.

© stellamagasinet.no
Lik Stella på Facebook!