Løpeskoen som skal booste energien din.

© Andrea Brygard

Denne skoen skal revolusjonere løping

Adidas «Boost» skal nemlig hjelpe deg frem når du løper.

 

27. februar lanserer Adidas det de presenterer som «en ny revolusjon» innen løpesko.

Boost your energy er navnet på en skolinje og et materiale som ved hjelp av ny teknologi skal gi deg mer energi og hjelpe deg fremover når du løper. Og hemmeligheten ligger i sålen.

Trening hjemme - se tipsene

Dette bør du spise etter trening

- Energy Boost vil forandre løpeindustrien slik vi kjenner den i dag og peile ut retningen for alt fremtidig sportsutstyr, sier amerikanske Eric Liedtke som er Head of Sport Performance i Adidas.

Og filosofien er enkel: For å løpe trenger man energi, og energien kan faktisk komme fra fottøyet.

Skoen ble lansert under et presseevent i New York i februar, der Stella var tilstede.

 

En «norsk» sko


I 3,5 år har forskere i Adidas jobbet med å utvikle en ny type demping som finnes i sålen under skoen. For de med litt teknisk interesse betyr det at det tradisjonelle EVA-materialet som i dag brukes i over 90 prosent av treningssko i verden, er byttet ut.

Treningsprogram: fettforbrenning

Riktig trening for mage

Boost er navnet på et helt nytt dempemateriale. Det er ekstra lett og skal gi deg energi tilbake når du løper, ifølge Adidas. En som har lang erfaring med nettopp løping, er norske Hanne Lyngstad, tidligere friidrettsutøver og norgesmester. Hun er nå løpeekspert i Adidias, og har testet skoen over en lengre periode og kommet med feedback i utviklingen:

- Førsteinntrykket mitt var at skoen var utrolig komfortabel. Den gir en myk og behagelig følelse på foten. Når jeg først hadde kommet igang med løpingen, løp jeg mye raskere enn forventet! Det er i tillegg utrolig lett å komme på forfot på denne, og når man er høyere opp på tå, løper man ofte lettere og raskere. En helt annerledes løpesko enn noen annen jeg har trent med, sier Hanne til Stella.

Les også: Trening - Stella tester tredimensjonal trening

© stellamagasinet.no
Internasjonal lansering av Boost på Javits Convention Center i New York.

- Boost funker både ute, inne og på mølla. Det er også en super «norsk sko» som tåler temperaturer helt fra +40 til -20 grader uten å bli stiv eller ødelagt, forklarer James Carnes som er Creativ director i Adidas.
- Designet er enkelt og rent og er absolutt myntet på både trenings- og moteglade jenter.

Er den laget for nybegynnere eller mer trente ben?

- Både de som løper for første gang og de som er mer erfarne kan bruke Boost. Den føles både komfortabel og rask på en gang.

8 smarte styrkeøvelser


Stella var med å testet Boost i New York, og kan bekrefte om at den føles utrolig komfortabel og lett på foten. Følelsen av at man «ruller» fremover er så absolutt til stede under løpingen.

Boost lanserers over hele verden 27. februar og kommer i flere farger etter hvert.

© stellamagasinet.no

Lik Stella på Facebook!