6 usanne treningsmyter
© Getty Images

6 treningsmyter du ikke må tro på

Hva, hvor ofte og hvor mye? Det er lett å gå seg vill i jungelen av treningspåstander. Her er noen fasitsvar!

14. mars 2017 av Ida Halvorsen Kemp

Myte 1: Du må bli superstøl etter trening – ellers har det vært bortkastet.

Når du starter et treningprogram eller prøver nye øvelser, er det vanskelig å komme unna stølhet, men etter hvert som du har kommet inn i treningen og kroppen venner seg til belastningen, så vil du merke at stølheten kommer sjeldnere. Det betyr ikke at du ikke har trent bra, men at kroppen din tåler treningen bedre og at du er sterkere.

Myte 2: Du må aldri trene på tom mage.

Joda, så lenge du får i deg et ordentlig måltid etter treningen, og du fungerer godt på trening uten mat i magen, så er det null problem. 

Ikke tro på disse treningsmytene
© Getty Images

Myte 3: Du bør ikke trene hver dag.

En aktiv hviledag er like bra for kroppen som helt treningsfri. Gå en tur, gjør litt mobilisering og aktiviteter som ikke er så anstrengende. Det er viktigere at du sover godt og spiser bra hver dag.

Myte 4: Det er bedre å løpe enn å gå. 

Du bruker de samme muskelgruppene enten du løper eller går, men med ulik intensitet. Har du derimot lite tid, får du selvfølgelig mer ut av en løpetur enn en gåtur. 

Har du fått med deg disse smarte løpetipsene?

Treningsmyter du bør vite om stemmer
© Getty Images

Myte 5: Aerobisk trening er det beste for fettforbrenning. 

Ja, det brenner mer fett per minutt under selve økten, men den beste kombinasjonen for fettforbrenning er HIIT, styrketrening og litt aerobisk trening. Og så er selvfølgelig kostholdet superviktig i forhold til kroppssammensetning.

10 enkle tips for bedre kosthold!

Myte 6: Vekttrening gjør deg stor. 

Vi kvinner har mye lavere testosteronnivå enn menn og har mindre muskelvev. Det er mye vanskeligere for de fleste kvinner å legge på seg muskelmasse. Så ikke vær redd for å bli for muskuløs. 

– Annema Refsnes

Lik Stella på Facebook!