© Getty Images

Smarte tips mot cellulitter

Kan man virkelig bli kvitt dem?

2. mai 2013 av Silvany Bricen

Sommeren nærmer seg med stormskritt. I det nyeste nummeret av Stella gir vi deg de aller beste tipsene for å stille mest mulig forberedt i kropp og sinn. Det aller viktigste er å være glad og fornøyd. Men så er det dette med cellulitter, da. Som mange sliter med. Vi tok en prat med cellulittekspert Nicola Vendrell om hva som er henne optimale løsning. Hun er fagsjef på Artesia Spa og eliteterapeut, og har lang erfaring med å behandle cellulitter.

Hvordan kan man vite om det er cellulitter man har, og ikke bare ekstra flesk?
Cellulitter er ikke bare et problem forbundet med overvekt, men fett lagret i underhuden rundt mage og lår. Fettcellene sveller, det blir dårligere sirkulasjon og det kan oppstå vannansamlinger i vevet. Klem på huden din og se om den vabler og er svampaktig, da ser du fort om du har cellulitter. Enkelte opplever fibrose, noe som betyr at bindevevet (kollagen og elastin) blir ujevnt - det synes som groper på lår/bak/midje/overarmer.

Slik får du ekstra glød

Kan såkalt superfood redusere cellulittene?
Det er flere årsaker til at det kan fungere:
1. Superfood stabiliserer blodsukkeret ditt, og begrenser derfor fråtsing i sukker og hindrer ekstra vektøkning.
2. Superfood med alger er rikt på mineraler og sporstoffer som er essensielle for kroppen - blant annet jod, som påvirker kroppen til økt forbrenning. Det fjerner også overskuddsvæske i kroppen ved at det virker drenerende (vanndrivende).
3. Clean Greens (spirulina, alger, hvetegress ect) gjør at du merke positive endringer i fordøyelsen, det renser og avgifter blod og lever og støtter kroppens evne til å rense seg selv og takle giftstoffer fra miljø og mat.
Jeg vil tror på merket Pukka, som er rimeligere enn mange av de andre merkene. Dessuten er det bygget på ayurvediske urtemedisinske prinsipper, der de forskjellige ingrediensene skal jobbe optimalt sammen.

© stellamagasinet.no

I hvilke tilfeller bør man ikke ta tilskuddene?
Har du en stoffskiftesykdom som for eksempel struma der skjoldbruskkjertelen er overaktiv, og du bør ikke ta superfoodtilskudd som øker forbrenningen og er rikt på jod. Er du gravid bør du også høre med legen din da du generelt skal unngå avgiftende mat og kroppspleieprodukter/behandlinger.

Hva hvordan oppnår man best resultat?
Bruker du superfood i kombinasjon med aloe vera-juice, optimaliserer du opptaket. Juicen virker også betennelsesdempende, styrker immunforsvaret og tarmtottene, som fanger opp næringen. Jeg anbefaler også en seksukers «koppingkur» på cellulittene for å løse opp stramt bindevev, bedre blodsirkulasjonen og øke utskillelsen av væske og avfallsstoffer. Men likt all annen trening, kommer resultatene ved vedlikehold. Avhengig om man er flink til å trene anbefaler jeg en vedlikeholdsbehandling én gang i måneden.  

Du kan også bruke lokalbehandlende produkter sammen med en koppingkur. Av produkter som hjelper har jeg god erfaring med Rodials produkter Crash Diet, og Body Skulpture. Disse er skapt for å fjerne avfallsstoffer, og virker drenerende, samtidig som de strammer opp huden.

Det finnes ingen snarvei for å bli kvitt cellulittene, men prøver du en koppingkur i seks uker, i kombinasjon med trening, diett, og behandlinger er dette en kostbar, men optimal kombinasjon som gir gode resultater.


Les også:

Få frisyren: Sexy krøller

Silvanys guide til vakkert hår

Stellalesernes favoritt er Moroccanoil

Frisyrer for kort hår

Dette bør du vite om å farge hår

Tips når du skal stripe håret

De største hårtrender for 2013

Stjernene sverger til Moroccanoil oil

10 hotte hårfrisyrer

Kort hår? her er tipsene

Hvordan bruke hårolje

Lik Stella på Facebook!