Sjokoladesmoothien som gjør deg sunnere

Stellas journalist prøvde en måneds detox, og komponerte sin egen, supersunne sjokosmoothe i ren desperasjon. Og den ble så bra at vi bare er nødt til å dele den med dere!

Denne smoothien er testet på verdens mest kresne vesener, nemlig småbarn. Og de elsker den!

Den aller viktigste ingrediensen er frossen banan. Har du prøvd å lage smoothie med frossen banan før? Det er helt genialt! Smoothien får masse sødme, og omtrent samme konsistens som milkshake! Jo mer overmodne bananene er, jo bedre. Så nå vet du hva du skal gjøre med de brune bananene dine framover, ikke sant? Skrell dem og legg dem i fryseren! 

En annen nøkkelingrediens er råkakao, som er full av antioksidanter og går under kategorien supermat. Det smaker forferdelig bittert på egenhånd, men sammen med frossen banan begynner smaken å nærme seg vanlig sjokolade. 

I tillegg trenger du melk i en eller annen variant. Her kan du velge det du selv foretrekker, du kan bruke vanlig melk, nøttemelk, soyamelk eller rismelk. Eller kokosmelk om du vil ha Bounty-smak.

En håndfull nøtter er også bra for smak og konsistens.

Om du ikke synes dette blir søtt nok, kan du booste både næringsinnholdet og søtsmaken med Boost It Basisformel, som i tillegg til å være et komplett næringstilskudd gir en søt og god smak. Eller du kan bruke litt honning eller stevia. 

Nå har du basisen ferdig, og oppi denne kan du legge til det meste av frukt, grønt og supermat uten at det påvirker smaken nevneverdig, så lenge det er bare litt. Forslag til tilleggs-ingredienser er:

Extra virgin kokosolje

Chia-, hamp- eller linfrø

Lecitin

Gulerøtter

Spinat eller grønnkål

Blåbær

Proteinpulver

Kaffepulver - for en oppkvikker med moccasmak

 

...Og ikke bare det! Vårt siste supersjokogoodies-tips er nemlig å... 

 

© Getty Images

...Legge blandingen i fryseren, vente noen timer og få supersunn sjokoladeis! 

Namm for kropp og sjel!

(Undertegnede lager denne smoothien på slump, så her er det bare å prøve seg frem, og velge mengder ut ifra hvilke smaker og konsistens man liker best)

Lik Stella på Facebook!