Dette mobilspillet skal hjelpe deg å spise sunnere

Kan du trene opp hjernen til å velge sunnere mat ved hjelp av et spill? Ja, mener disse forskerne!

27. januar 2017 av Mathilde Sundal

Takket være et nytt helsespill til mobil kan det nå være gøy å spise sunnere! Psykologer ved University of Exeter i Storbritannia har utviklet en app (kun tilgjengelig for Android foreløpig) som skal hjelpe deg å motstå usunne fristelser og lede deg til bedre og sunnere matvalg!

Når du åpner appen, som har det passende navnet «Food Trainer», blir du bedt om å velge tre mat- eller drikkevarer du har lyst til å spise/drikke mindre av, så begynner spillet. Det er et enkelt spill hvor du skal trykke på skjermen når det er en grønn sirkel og la være når det er røde sirkler. 

Helsetips: Ny helseapp til Android skal hjelpe deg å spise sunnere
© Getty images

Forskerne som var med på å utvikle appen rekrutterte 83 voksne mennesker til å teste ut spillet. Testpersonene spilte fire ganger i uken, noen få minutter hver gang. Resultatet viste at personene som spilte spiste i snitt 220 færre kalorier hver dag. 

App-utviklerne hevder at grunnen til at det fungerer skal være at spillet virker inn på hjernens belønnings-system, akkurat som det å spise usunn mat for mange føles som en belønning. Food Trainer snur på dette, slik at du trener hjernen til å føle belønning når du velger sunn mat i stedet. Verdt å teste!

Lik Stella på Facebook!