VÅRE BOKTIPS I SOMMER

© stellamagasinet.no

Guro:

 

1. A visit from the goon squad, Jennifer Egan («Bølle på døra» på norsk)
Et amerikansk forfatterskap som jeg akkurat har begynt å få opp øynene for. Denne vant Pulitzer-pris i 2011, og de første sidene lover veldig godt. Tar med meg denne videre ut i ferien, og ser fram til å følge rock 'n roll-historien videre der den hopper mellom hovedpersoner, tidsepoker og steder. Spesielt spent på kapittelet som er utformet som en power point-presentasjon.

2. Stories I only tell my friends, Rob Lowe
Jeg er egentlig ikke spesielt interessert i Rob Lowe, men åttitallsheltens selvbiografi skal visst nok være fantastisk underholdende. Og underholdning vil man jo ha på ferie. Mr Lowe er jo ikke det verste reisefølge man kan ha heller. Spent på denne!

 

3. Lean in, Sheryl Sandberg
Man er ikke ekte Stella-journalist uten å ta med litt selvhjelpslitteratur med girl power på tur. Sandberg er en av sjefene for Facebook og skriver om hvorfor kvinner er så engstelige for å bli ledere. Hun deler raust av egen erfaring, og boka skal være superinspirerende. Skader jo ikke å bryne seg litt mens hjernen har jobbfri heller.

4. The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald
Filmen inspirerte meg til å lese denne på nytt. Og nå kan jeg forestille meg Leo mens jeg leser den! En tynn flis av ei bok, som er perfekt til flyturen.


Silvany:

 

 


1. Det blir en sommer med bøker forfattet av sterke personligheter for min del.
Simone de Beauvoir’s «Memoirs of a Dutiful Daughter» ble jeg introdusert til av min beleste storesøster for mange år siden. Da jeg flyttet for ikke så lenge siden, var den en av få bøker som ble med på flyttelasset. Siden det er 100 år siden alle kvinner i Norge fikk stemmerett, er det kanskje på sin plass med en bok skrevet av en av de modigste og mest kontroversielle feministene i det 20. århundre. Jada, jeg vet det er korrekt, men litt balanse må jeg forsøke å bevare mens jeg drukner i skjønnhet og forfengelighet...

2. Etter et dykk ned i dype tankerekker, må jeg få opp spiriten med en gladbok som jeg også har lest før: «Kunsten å være lykkelig» av Dalai Lama. Hans budskap er veldig enkelt; gjennom empati og medfølelse med andre blir du selv lykkelig. Boken appellerer veldig til yogien i meg, og jammen skal jeg ikke begynne praktisere mer yoga etter en altfor lang pause der løping har tatt over.
 

Mari
:

 

 
1. «Tenth of December» er den siste novellesamlingen til George Saunders - ukjent for mange her hjemme, men en bestselger i statene. Jeg har hatt en massiv crush på bøkene hans i over ti år, og har allerede begynt å smuglese på denne som jeg har gledet meg helt sykt mye til å lese i ferien. Tre uker på en hytte på Hvaler og jeg har så lyst til å sitte inne og lese på kveldene at jeg ønsker meg sol på dagen og regn hver kveld. George Saunders er absurd, varm, sinnsykt morsom og smart - og historiene hans veksler mellom å være litt psyko og ganske rørende, men aldri aldri kjedelige. Les denne!!!!!!!

2. Klassiker: «Elskeren» av Marguerite Duras. Den mye omdiskuterte og hedrede romanen fra 1984 har mange selvbiografiske elementer (eat your heart out Knausgård!), om den femten år gamle franske jenta som blir elskeren til en eldre styrtrik kineser, til (naturlig nok) omverdenens og morens bestyrtelse. Boka springer fram og tilbake i tid, men tar deg definitivt med ut på en reise - der er du i Indokina, back in the day, og kjenner virkelig varmen og føler på skammen sammen med den navnløse hovedpersonen.

 


Andrea:

 

 


1. Jeg må jo selvsagt kaste meg på trenden «Boka alle leser om dagen!». Og er allerede godt i gang med den litt annerledes thrilleren «Gone Girl» (på engelsk, «Flink pike» på norsk) etter anbefaling fra mine kollegaer. Helt grei foreløpig, ingen wow-faktor enda, men det kommer kanskje, ifølge ordet på gata?

2. «Vest for solen, syd for grensen». Denne boka fra Haruki Murakami leste jeg en sommer på stranda i Italia, og det er kanskje fordi den minner meg om den ferien at jeg liker den så godt. Lettlest og ganske godfølelse-bok, som jeg har tenkt å plukke opp igjen i år.


God lesesommer fra redaksjonen!

 

 

StellaBlogg

- Det indre livet i magasinet om ytre stil og indre styrke

Lik Stella på Facebook!