STELLA PÅ FRANSK

© stellamagasinet.no

Moteuka i Paris har akkurat startet, og vi feirer den parisiske elegansen med fredagstemaet fransk fredag!

Guro gjorde hjemmeleksa si før dagens franske tema. Hun har nemlig boka «Parisian Chic» hjemme i bokhylla, skrevet av den franske modellen Inès de la Fressange, som er dronningen av diskret chicness.

 

I boka går hun gjennom alt fra nøkkelplagg til restauranter som definerer denne underspilte elegansen som parisiske kvinner er så gode på. Og så gir hun selvfølgelig lange lister med faux pas, ting man for enhver pris må styre unna.

 

Det viktigste, i følge Inès, er å holde det enkelt og nedtonet og å balansere det maskuline med det feminine. Så hvis du bruker en maskulin skjorte, må du passe på å kneppe den opp og rulle opp ermene. Og hvis du bruker et sexy blyantskjørt, bruker du ballerinasko til - ikke høye hæler. Sminken skal være diskret, og håret alltid rent og pent. Enkle smykker, men aldri både øredobber og smykke samtidig. En marineblå kasjmirgenser, penny loafers, crispy skjorter og stramme blazere er andre nøkkelplagg, sier Inès.

Inspirasjonsbord, sminke (rød + Chanel!) og fokus på detaljene (sko og sokker) inngikk derfor som en sentral del av forberedelsene - til og med hos FHM som her viser de franskinspirerte sokkene sine...


Et voilà!

 

Så da har vi altså gjort så godt vi kan for å følge opp. Men den litt avmålte, kule holdningen sitter litt langt inne. Vi er rett og slett litt for tøysete :)

StellaBlogg

- Det indre livet i magasinet om ytre stil og indre styrke

Lik Stella på Facebook!