Pizza med blomkålbunn

Sist helg gjorde jeg et ganske vellykket eksperiment: Jeg lagde pizza med blomkålbunn! Siden jeg ikke tåler gluten, sliter jeg med å finne gode pizzaoppskrifter. Blomkålalternativet var noe jeg snublet over, og tenkte at var verdt et forsøk. Det ble godt! Men det smakte jo ikke brødbunn, liksom. 

Oppskrift til porsjonspizza:

1/2 blomkålhode
1/2 beger cottage cheese
2 ss parmesan
1 lite egg
litt olivenolje
litt glutenfritt mel
litt salt

Dette var et slumpeprosjekt, så bare prøv deg fram. Kjørte først blomkål i sånn stavmikserblander til det var finkornet, så inn med cottage cheese og egg + det andre. Det skal bli en slags halvflytende masse. Bre utover stekebrett med slikkepott, ganske tynt. Stek på 220* i ca 20min før du tar den ut og tar på fyll og steker videre. Jeg lagde hvit pizzasaus (creme fraiche, hvitløk, chili, pepper, oregano) og hadde serranoskinke, rødløk, soltørket tomat og sjampignon. Og tre typer ost. Nam nam! 

Guro

 

 

 

StellaBlogg

- Det indre livet i magasinet om ytre stil og indre styrke

Lik Stella på Facebook!