Orange is the new black, sesong 3
Orange is the new black, sesong 3 © Netflix

Oransje er på moten igjen

16. juni 2015 av Guro Danielsen

Fredag 12. juni ble sesong tre av Netflix-serien «Orange is the new black» lagt ut i sin helhet, og jeg presterte å se alle 13 episodene i helgen. Det var ikke noe vanskelig, for her har det tatt seg opp! Jeg ble hekta på den første sesongen, men runde to synes jeg var litt tråere. Jeg skal ikke spoile noe som helst her, men jeg kan si at det hele roes litt ned denne sesongen. Vi blir enda bedre kjent med de forskjellige rollefigurene.

Forholdet mellom Piper og Alex er on/off.

© Netflix

Det er mange sterke personligheter i «OITNB«, og det betyr mange historier som kan fortelles. Hoppingen fra den ene til den andre funker fint, og tilbakeblikkene til livet utenfor murene er færre. Det er bare til handlingens fordel. Graviditeten til rollefiguren Daya skrider sakte fram i fengselet, en påminnelse om hvor kort tidsramme handlingen faktisk er lagt til. Og også en effektiv måte å vise hvor sakte tiden går, og hvor lite variasjon det er der inne.

Det rare forholdet mellom Boo og Pennsatucky er rørende.

© Netflix

Vi blir introdusert for noen nye folk denne sesongen. Blant annet den australske skjønnheten Ruby Rose, som så treffende blir kalt Justin Bieber i en festlig scene. Det er i det hele tatt litt mer humor i denne runden, med små populærkulturelle referanser drysset over replikkutvekslingene som deilig nuddelkrydder (en sammenligning du vil skjønne litt ut i episodene).

Smellvakre Ruby Rose spiller nykommeren Stella.

© Netflix

Lik Stella på Facebook!