Mageplask på den gode måten

Foto: Erik Berg/Den Norske Opera og Ballett

Balletten «A Swan Lake» går for tiden for fulle hus i Operaen, og vi var så heldige å ha billetter i går. Vi gledet oss kjempemye til å se kostymene (designet av Henrik Vibskov) og dansen, men mest av alt var vi gira på vannet. For det har jo vært mest snakk om dette vannet, som danserne plasker rundt i på scenen i Alexander Ekmans oppsetning.

Første akt foregår ikke på vann, men er en mash-up av den klassiske musikken fra den kjente, klassiske Svanesjøen, Vibskovs dansende og dørsmellende pastellkarakterer og en fyrrig operadiva. Søte Jan Gunnar Røise og brumlende Frithjof Såheim på engelsk, ballettsoldat med død svane over skuldra og en festlig hore. Du skjønner tegninga kaos! Og mye latter.

Forventingene bygget seg opp, opp opp. Og så, i den 45 minutters pausen mellom den tørre og den våte akten, gikk vi opp på operataket for å dyrke litt oslove med utsikt til barcode og nytt kjøremønster. Byen så virkelig staselig ut. Og, som på bestilling, en enslig ekte svane. Priceless!

Så var tiden inne for innendørs plaskedans. Og vi ble ikke skuffa. Magisk synkronplasking, svanekamp, bassengmøljeslagsmål og duell. Et lass med badeballer, haglende badeender og stille, vakkert regn. Regissør Ekmann spiller på humor, men i de stille partiene og de gjentagende sekvensene av dansen oppstår det øyeblikk av magi og ekte følelser. Men man må ikke la seg skremme av humoren og de koko påfunnene. Man må omfavne det hele!

Og for guds skyld kjære Opera, rydde plass til ekstraforestillinger! Å se dette på kino (som man faktisk kan om ikke lenge) blir ikke det samme som å sitte i salen og få frysninger når regnet fyller scenen.

En skikkelig regntung blågrå himmel blandet med solnedgang ga nydelig lys over operahuset, og vi tok oss tid til en selfie før vi takket for oss:

 

Mari & Guro

StellaBlogg

- Det indre livet i magasinet om ytre stil og indre styrke

Lik Stella på Facebook!