God stemning på fjorårets festival.
God stemning på fjorårets festival.

Kickoff for festivalsommeren

22. juni 2015 av Guro Danielsen

Mange begynner sommerferien denne uka, og sommer = festivaltid. Det dukker stadig opp nye festivalkonsepter her i landet, og i fjor fikk jeg en ny favoritt. Da startet nemlig Piknik i parken (eller PiP) i Oslo. Perfekt konsept for sånne som meg, som gjerne sitter på konsert. Som en kontrast til de mer slitsomme festivalopplevelsene. Denne festivalen er nemlig lagt opp som en deilig piknik, der du skal sitte i gresset og nyte musikken. Du kan kjøpe digg mat (massevis av økologiske, kortreiste valgmuligheter) og slappe av.

I fjor gikk PiP av stabelen helt på tampen av sommeren. Det var ullgenser-vær, liksom. Så selv om det var skikkelig, skikkelig koselig, var det ikke akkurat full sommerstemning. Men i år har de flyttet opplegget til siste helgen i juni – altså nå til helgen! Derfor ser jeg fram til mer sommerlige rammer og desto mer av den skikkelig gode viben fra i fjor. Både i parkomgivelsene foran Vigelandsmuseet og i de idylliske rammene til bakgården på Bymuseet.

Her er noen av mine personlige høydepunkter fra programmet i år, som jeg skal nyte fra pleddet mitt, mens jeg spiser ramen og rabarbraslush:

Tønes (fredag)
Kaja Gunnufsen (lørdag)
Michael Kiwanuka (lørdag)
James Blake (søndag)
Marit Larsen (søndag)

Ikke minst blir det gøy å se den podcast-aktige formatet til Ferdig Snakka, live på hovedscenen!

Og så er det jo den fantastiske festivalbonusen ved å oppdage noe nytt. En artist du aldri hadde hørt på, men som blir en ny favoritt. John Grant gjorde det for meg i fjor. Nå er jeg spent på hvem som blir årets overraskelse.

Lik Stella på Facebook!