Au revoir tristesse, velkommen råhet og ro

Det begynte så smått med noen smarte hippier som gomlet råkost på 70-tallet. I dag er alger, hetegress nesten som en religion blant raw food-entusiastene i USA superfood, og raw food er blitt etablert i Norge også. Men hva er det egentlig, og hvilken effekt har det på kroppen vår når vi kjører løpet helt ut?

 

Fredag etter jobb forlot Guro og jeg kaffekos og sjokoladegomling til fordel for en  3 dagers utfordring på Son Spa. Spente, og litt slitne skulle vi tilbringe en såkalt Energiwekeend med yogainstruktør Vibeke Klemetsen og Raw Food kokk og livstilstilveileder Trine Berge.

 

Les også:

Guro tester yoga

 

 
Fredagen begynte med yoga, foredrag om Super Mat og Raw Food, og selvfølgelig veganmat. Trine, som selv favoriserer en plantebasert diett, var veldig avslappet og balansert i sin formidling. Dermed fikk ikke de mest kaffetørste dårlig samvittighet når noen kopper ble bestilt etter middagen.
 

Les også:

Sunn og god frokost

3 freshe juiceoppskrifter

 

 

Med en upåklagelig utsikt fra Son Spa spiste vi vegansk diett som ekte yogier, og fikk bekreftet - som Trine advarte, at dette setter fart i tarmer, og at råkakao stimulerer sinnet.  Sjokoladekaken som var lørdagens dessert gjorde meg ganske våken, men heldigvis tryllet min kollega (og samboer for helgen) Guro frem en avspenningsapp som ble min reddende Jon Blund.

Hva gjelder energikonklusjonen kan jeg ikke snakke for min koffeinglade kollega Guro som har begynt BI-studier i dag, men for min del ble det en rå drømmehelg. Som B-menneske slokner jeg gjerne halv elleve på en hverdag, men tvang av lyset 23.30  i går, og da var klokka egentlig halv 00.30 etter gammel tid.

For mer inspirasjon, og nyheter om neste Energiweekend følg med bloggene til energidamene Vibeke og Trine.
 

 

Les også: Oppskrifter på fokus-mat

 

 

StellaBlogg

- Det indre livet i magasinet om ytre stil og indre styrke

Lik Stella på Facebook!