Stella tester: 4-månederskur mot urenheter og akne

Journalist Ingrid har testet en Obagi-kur i fire måneder for å få bukt med urenheter og akne. Her kan du lese om hvordan hun opplevde behandlingen.

17. september 2014 av Ingrid Anthonsen


Obagi Zo Medical-kur
Pris: Prisene varierer fra ca 500 kr opp til omlag 1700 kr per produkt.
Mer info: Hudhelse.com.

 
Mitt utgangspunkt: Jeg har siden tenårene periodevis hatt uren hud med hissige akneutbrudd, spesielt i hake- og kinnpartiet.

 
STARTEN: På mitt første møte med kosmetisk sykepleier Silje Austnes ved Beths Medispa i Oslo, får jeg beskjed om at jeg har fet hud og cystisk akne, en mer alvorlig form for akne. Silje skreddersyr deretter et hudpleieprogram med produkter fra Obagi ZO Medical-serien. Den er utviklet av dermatologen Dr. Zein Obagi, som har vært hudlege i over tretti år og har flere Hollywoodkjendiser på kundelista. Obagi ZO Medical er den nyeste medisinske hudpleieserien hans, og brukes til å behandle en rekke ulike hudproblemer, hudlidelser og kroniske hudtilstander.

Jeg blir utstyrt med dagkrem, øyekrem, aknedrepende krem, skrubbepads med salisilsyre som skal fjerne døde hudceller -  og nattkremen Retamax. Sistnevnte er den kraftigste kremen uten reseptplikt i serien, og med over 1 % retinol (a-vitamin) skal den gjøre huden både jevnere og klarere. Silje forteller at det er veldig individuelt hvor lenge man går på kuren, men at det oftest varierer fra tre til seks måneder. Her skjer ingenting over natta, og det er bare å smøre seg med tålmodighet!

 
OPPLEVELSE: Silje har advart meg grundig på forhånd om svie, flassing, kløing og irritert hud i starten. Jeg husker på setningen hennes «det kommer ikke til å bli gøy, du kommer til å ville slutte», og gir henne rett i det. Huden svir som bare det når jeg skrubber med padsene, og ikke minst når jeg påfører retamaxkremen. Jeg flasser som et dyr som skifter ham, huden er irritert, knallrød og kvisene popper frem. Jeg må kamuflere grundig med pudder før jeg går ut døra, og på et tidspunkt føles huden nesten verre enn da jeg startet. Hver tredje uke er jeg på oppfølgingstime hos Silje, som konstaterer gradvis forbedring. Jeg biter tennene sammen, «smitter» kjæresten som begynner å flasse på kinnene, og gjentar mantraet: «man må lide for skjønnheten» for meg selv.
 
 
ETTER FIRE MÅNEDER: Endelig får jeg belønning for tålmodigheten! Gradvis har huden blitt klarere og renere, og etter tre måneder har jeg min første dag uten en ny kvise. Etter fire måneder har jeg ingen nye utbrudd, kjæresten mener kinnene mine er silkeglatte, og jeg fryder meg over at huden ikke er rød og irritert og over at jeg ikke trenger å dekke over skjemmende kviser mer.

 
KONKLUSJON: At behandlingen har vært svært effektiv er det ingen tvil om. Huden er glattere, renere og fri for akneutbrudd, og jeg er veldig fornøyd. Produktene er sterke, og flere bekjente sier de har fått mer sensitiv hud av å bruke dem, så etter min mening er dette en medisinsk behandling for deg med et konkret hudproblem.

Det er viktig at du går til en kosmetisk sykepleier som skreddersyr programmet for deg, det er ikke å anbefale å eksperimentere på egenhånd eller handle på nett. Haken ved behandlingen er prisen, for en firemåneders kur kan du lett måtte punge ut med 10 000 kroner. Det finnes med andre ord midler og metoder som er langt rimeligere. Hvis du imidlertid er villig til å investere penger på huden og innstilt på at de første månedene kan bli tøffe, kan en Obagikur være noe for deg.

Lik Stella på Facebook!