Derfor bør du drikke sitronvann
© Getty Images

Verdens beste skjønnhetstips

... er enkelt, billig, lett tilgjengelig og miljøvennlig. Vet du hva det er?

...svaret er sitron! 

 

Kjendiser og helsefantaster verden over sverger til å starte dagen med et glass vann med saften av en halv sitron. Dette skal gi renere hud, klarere øyne, mer energi og optimal fordøyelse.

Så hva er det med akkurat sitron som er så bra? I følge ayurvedisk og kinesisk medisin, har sitrusfrukten rensende og oppkvikkende egenskaper, og er bra for både forbrenning og fordøyelse. En annen av sitronens påståtte evner, er at den syrlige saften blir basisk nedi magen, og dermed bidrar til å gjøre hele organismen din mer basisk. Nyere forskning tyder på at en kropp med riktig pH-balanse er mer motstandsdyktig mot infeksjoner og sykdommer, så det så.

 

Så dette er altså det sitronen gjør på innsiden, noe som er kjempebra fordi man blir vakrere av å ha en sunn kropp. Men det er ikke nok til å være verdens beste skjønnhetstips, er det vel?

Kanskje ikke, men det er dette:

Etter at du har presset juicen ut av den halve sitronen din, kan du gni resten av frukten over huden på ansikt, hender, albuer, hæler, overalt hvor du kommer til og gidder. La sitronsaften sitte på huden mens du drikker sitronvannet ditt, før du går i dusjen. Etterpå vil du kjenne at huden er blitt glattere, renere og litt oppstrammet, fordi den er blitt mildt eksfoliert av fruktsyren, og fått et boost med vitamin C. Vitamin C er den aktive ingrediensen i et stort antall anti-age produkter, men her får du det rett fra kilden. Genialt, ikke sant? 

© Getty Images

... men ikke nok med det! Du kan nemlig bruke resten av sitronskalken til rengjøring! Miljøvennlige og holistiske som vi er, elsker vi når vi kan bytte ut kjemikaliene med noe mer naturlig, og hva er vel mer naturlig enn dette? Bare gni sitronskallet på overflaten som skal vaskes (f.eks. vaskeservant eller kjøkkenbenk), la sitronsyren virke litt, og tørk det av med en klut. Om det ikke tar bort all smuss, kan du supplere med litt eddik. Vi lover deg at hjemmet ditt vil føles både renere og friskere enn med konvensjonelle vaskemidler!

Lik Stella på Facebook!