© Getty Images

Slik får du sminken til å sitte bedre

Glem stripete øyenskygge og leppestift som sklir ut – med disse triksene holder sminken seg fin gjennom hele kvelden.

28. november 2016 av Marthe E. Jakobsen

Om du bruker sminke, har du garantert opplevd at den gradvis forsvinner i løpet av dagen. Øyenskyggen striper seg, de røde flekkene du sminket bort, begynner å titte frem, og leppestiften sklir ut. Ansvarlig makeup-artist for Max Factor, Linda Wickmann, har heldigvis noen gode triks:

En god primer er den beste løsningen om du vil at sminken skal holde seg på plass så lenge som mulig. Om du har fet hud, bør du velge en primer som absorberer oljen i huden, og deretter legge en oljefri foundation. Pudder vil også hjelpe å holde sminken på plass. 

Disse 28 geniale skjønnhetstriksene bør du kunne!

For å få leppestiften til å sitte bedre, anbefaler jeg å legge en lipliner over hele leppen og deretter leppestift over. En matt leppestift vil også sitte bedre enn en med mye fukt og gloss i. 

Det finnes også gode primere ment å legge under øyenskygger. Disse gjør at skyggene fester seg bedre, sitter lenger og ikke striper seg. Prøv også å legge en vannfast kremskygge under pudder-øyeskyggen. Da vil den sitte utrolig godt!

Primer fra Max Factor, kr 169. Primer fra bareMinerals, kr 459. Øyenskyggeprimer fra jane iredale, kr 455. Øyenskyggeprimer fra Urban Decay, kr 105. Lipliner fra Clarins, kr 149.

Lik Stella på Facebook!