Sminke: Her er de beste produktene og merkene for mørk hud
© Chioma Bailey og Produsentene

De beste produktene og merkene for mørk hud

Skjønnhetsblogger Chioma Bailey mener utvalget av produkter for en mørk hudtone er for dårlig. Her er hennes råd og tips til hvilke produkter som fungerer.

30. juni 2017 av Mathilde Sundal

Chioma Bailey synes det er vanskelig å finne sminkeprodukter som passer hennes hudfarge og mener dette må bli bedre. 

– Det som er så irriterende med noen av merkene er at de har større fargespekter i USA, men når noen av produktene deres kommer til Norge så velger disse merkene å ikke ta inn alle fargene, og som oftest er det de mørkeste fargene de utelater, sier Chioma.

Hun forteller at noen av de dyreste merkene har noe for mennesker med mørk hudtone, men at det ikke er bra at den mørkeste foundationfargen passer henne. Bloggeren mener de virkelig trenger flere produkter. 

– Når jeg tenker på at et merke har et stort fargespekter, så det betyr det at jeg kan gå inn i butikken til det merke og velge baseprodukter uten at det er et problem og at man har flere forskjellige «finishes» å velge mellom. MAC Cosmetics og Bobbi Brown er 2 merker som har et stort utvalg farger, forteller Chioma.

Her er de beste produktene og merkene for mørk hud
© Produsentene

 Mange av de rimelige merkene som NYX og Maybelline har kommet med nye kolleksjoner eller utvidet fargespekteret på produktene de har. NYX har kommet ut med en fantastisk foundationserie som heter «Total Control Drop Foundation» som kommer i 24 nyanser, men jeg håper bare at når serien endelig kommer til Norge at velger de å ta med alle fargene og ikke bare 19 farger som de gjorde i Australia, sier Chioma.

Andre produkter Chioma synes er fantastiske og som har et bra utvalg av farger er Urban Decay (Weightless Skin Concealer), NYX (#NoFilter Finishing Powder), Yves Saint Laurent (Touche Eclat Foundation), NYX (Sculpt og Highlight Face Duo), NYX (Full Throttle Eyeshadow - Color Riot), Maybeline (Master Blush Palette), MAC (Extra Dimension Skinfinish), MAC (Mineralize Skinfinish), Guerlain (L´or Primer) og Guerlain (Metorites Base Primer).  

Her er de beste produktene og merkene for mørk hud
© Produsentene

Chioma anbefaler egentlig ikke å handle over nett, selv om hun gjøre det selv. Hun mener man fort kan velge feil farge, men at det ikke er så lett når butikken kanskje ikke tar inn fargen du bruker.

– Det første jeg pleier å gjøre er å finne det produktet jeg tror vil passe meg, så søker jeg etter det produktet på Google. Hvis det ikke kommer frem noen resultater pleier å skrive navnet på produktet og skrive «dark skin» på slutten. Om det ikke kommer opp akkurat den fargen du tenker, kommer det ofte opp folk som bruker andre farger i den serien og når du sammenligner deres hudtone mot din egen gjør det at du lettere kan finne din match, sier Chioma. 

Lik Stella på Facebook!