© The Body Shop

The Body Shop tar opp kampen mot dyretesting

Nå vil The Body Shop få slutt på dyretesting, en gang for alle. Og du kan bidra!

23. juni 2017 av Mathilde Sundal

Cruelty Free International beregner at det er mer enn 500 000 dyr som årlig blir brukt til testing av kosmetiske ingredienser. 80 % av land i verden har ingen lover mot testing av produkter. Dyretesting er derfor fortsatt er stort problem rundt om i verden. Nå tar The Body Shop i samarbeid med Cruelty Free International grep.

Deres nye kampanje «Forever Against Animal Testing» er den mest ambisiøse aksjonen mot dyretesting i kosmetikkindustriens historie. Målet er å ordne et verdensomspennende forbud mot dyretesting. Dette skal de få til gjennom å få på plass en internasjonal konvensjon i De Forente Nasjoner.

I 2013 klarte disse to samarbeidspartnerne å skape et forbud mot dyretesting innad i EU. The Body Shop var det første globale kosmetikkmerket som tok opp kampen mot dyretesting. Selv om mye har blitt gjort mener de fortsatt at kampen ikke er over. 

– Dyr fortsetter å lide for vår skjønnhet, og reguleringene er i mange land kompliserte.

© The Body Shop

Hvilke andre alternativer finnes det?

The Body Shop og Cruelty Free International mener det finnes flere andre måter å kunne teste produkter og ingredienser enn å bruke dyr. In-silico er en metode som bruker allerede tilgjengelige testresultater. Dataanalysen kan vurdere hvor egnet nye ingredienser er, ut i fra lignende ingredienser som tidligere er brukt.

Episkin er en form som fungerer helt uten å skade mennesker eller dyr. Det er rekonstruert hud av menneskelige hudceller som reagerer så og si på samme måte som menneskehud. Det gir muligheten til å utføre sikkerthetstester. 

Et annet alternativ for å teste produkter eller ingredienser er å plassere en liten mengde av produktet på huden for å sikre at det er sikkert og effektiv å bruke, dette kalles områdetesting. 

Slik kan du bidra

Ønsker du å bidra i kampen mot dyretesting kan du signere kampanjen til The Body Shop og Cruelty Free International på deres nettside https://www.thebodyshop.no/faat/. Du kan også vise din støtte ved å poste et bilde på Instagram hvor du lager kaninører og bruker taggen #FOREVERAGAINSTANIMALTESTING

Lik Stella på Facebook!