© Getty Images

Slik får du sunt og glansfullt sommerhår

Superstylist Andrés Kløvstad deler sine aller beste tips for det perfekte sommerhåret.

30. mai 2016 av Redaksjonen

1. Føn uten brus

Bruk alltid et varmebeskyttende produkt, og føn nedover hårstråene mens du løfter det med rundbørste. Mange kunder sier de får mye glattere hår hos frisør, men det skyldes kun at vi lukker skjelllagene så håret blir glatt. Om du tenker på håret som en kongle, der skjell-lagene stikker ut, blir disse lagt ned ved hjelp av varme. Da reflekterer hårstråene mest mulig lys og ser glansfulle ut.

Disse fine festfrisyrene fikser du enkelt selv!

2. Beskytt mot sol

Alle profesjonelle merker har solserier med UV-filter som beskytter håret, og rensende ingredienser for hår som har vært utsatt for saltvann og klor. En hatt eller et tørkle beskytter håret, og det er smart å kure jevnlig med fuktighet og proteiner. Mange med typisk nordisk hår får grønt hår etter bading i saltvann og klor, så unngå «husmortriks» som å bleke håret med sitron og å nøytralisere det grønne håret med ketsjup – det funker rett og slett ikke.

3. Opp med volumet

Med mindre du har massivt hår, kommer ikke volum av seg selv, men generelt ser jeg at mange bruker for mye produkter, og produkter med mye alkohol. Jo mer slitt håret ditt er, jo større mangel på proteiner har det, og håret suger til seg produktet og blir tungt og flatt. Bruker du i tillegg produkter langt ut i håret, blir det enda tyngre. Bruk heller produkter nærmere hodebunnen for en motsatt effekt, slik at håret blir løftet mer fra røttene.

Få flere volumtips her.

4. En kur for alt

Første trinn når man velger hårkur er å finne ut om man mangler fukt eller proteiner. Brusete hår som er tørst, trenger ofte fuktighet. Kjemisk behandlet hår må bygges opp med proteiner, og typisk nordisk hår har mindre skjelllag og trenger proteiner. En måte å finne ut om håret mangler proteiner på, er å nappe ut et hår og dra neglespissen mot skjelllagene: Åpner de seg fort, er det mangel på protein.

Her kan du lese om redaksjonens hårkur-favoritter.

5. Gjør det enkelt

Less is more! Mange bruker for mye sjampo og produkter. Det er bedre å påføre litt og bygge det opp etter hvert fremfor å kline til med store menger som ikke vaskes ordentlig ut. Det samme gjelder mengden av stylingprodukter. Hår er som pels, det er selvrensende. Men siden vi vasker og farger det, får det ikke renset seg selv like godt med mindre det er veldig kort.


Lik Stella på Facebook!