Det er mulig å oppnå skjønnhetsmirakler, ifølge eksperter.
Det er mulig å oppnå skjønnhetsmirakler, ifølge eksperter. Det er mulig å oppnå skjønnhetsmirakler, ifølge eksperter.
© Imaxtree

Slik blir du festskjønn i en fei

Ja, du kan oppnå mirakler! Her er snarveiene som gjør deg festklar over natta.

30. november 2012 av Cecilie Molvær Jørgensen

Oi - er julebordsesongen her allerede? Men huden er vinterblek, tørr, matt og ikke i det hele tatt festklar! Så hvor er den gode feen når vi trenger henne?

Det er mulig å oppnå mirakler over natten, forteller Marina af Rosenborg, nordisk pressesjef for Estée Lauder.

Slik skal du sminke øyne

- Ja, det finnes absolutt håp, istemmer Kristin De Glasenapp, klinikksjef hos Face It Medical i Bogstadveien i Oslo.

Og vi puster lettet ut. For når to eksperter sier det er mulig, står festsesongen plutselig for oss som litt mindre skremmende. Men hva gjør vi, egentlig? Og hvordan? Og hva om jobbjule­bordet er allerede i morgen?

- Ikke spis masse sukker og salt dagen før festen, advarer Marina af Rosenborg.

- Salt binder vann, og det gjør huden din oppblåst og pløsete. Dessuten må du sørge for å få nok søvn. Og drikke mye vann.

Hvordan bruke hårolje

Okay, det kan vi klare. Men hva mer?

- Det aller viktigste er at huden er godt fuktet, sier af Rosenborg.

- Jo tørrere hud, desto mer synlige linjer og rynker. Det enkleste er å bruke en god fuktighetsgivende maske, og å legge seg med en effektiv nattkrem og et pleiende serum dagen før.

Akkurat. Masse fuktighet både i kroppen og på huden. Vi begynner å se litt lysere på tilværelsen. Men er det så enkelt? Er det ikke noe mer som må til?

Jo da, om vi vil, så. Kristin De Glasenapp anbefaler nemlig at vi også investerer i en god diamantpeeling av ansiktshuden.

- Ikke en som inneholder faktiske diamanter, men en som gir ansiktet en grundig skrubb. På den måten fjerner du døde hudceller og gir huden ny glød. Deretter kan du ta fuktighetsmasken, og avslutte med en selvbruner som gradvis gir litt farge, sier hun.

Øyenskygge - 7 smarte tips

Men De Glasenapp advarer mot å overdrive bruken tett opp mot festen.

- Ikke overdriv. Om du skrubber for mye, tar for mange masker, og deretter legger både selvbruning og sminke, kan huden få sjokk og bli irritert, sier hun.

For virkelig å få en følelse av mirakler, anbefaler De Glasenapp å kombinere krystallsliping - en kraftig skrubb av huden - i salong med den såkalte «Madonna-behandlingen»: En oksygenbehandling der hyaluronsyre blir massert inn i huden, og gjør den fast, samtidig som den stimulerer glød.

- Kombinerer du disse to, vil du garantert få en «aha!-opplevelse», sier hun.

Men er det slik at vi absolutt må gå i salongen og bruke tusenvis av kroner for å bli vakre? Nei. Heldigvis mener af Rosenborg at vi vil kunne oppnå gode resultater også på hjemmebane, om vi bare har de riktige produktene og følger bruksanvisningene.

- Kremer som Clarins’ Beauty Flash Balm og Estée Lauders Resilience Instant Lift gjør umiddelbart underverker med huden. De løfter den og strammer den opp slik at den virker fastere og ser mer fresh ut, sier hun. Hun anbefaler også at vi tar i bruk en krem med lysreflekterende partikler - den virker nærmest som et trylleslag.

- Lysrefleksjonene skaper en optisk illusjon og gjør huden fin, sier hun. Legg dessuten foundation rett etter at du har tatt på fuktighetskremen, så smelter de sammen og gir et mer naturlig resultat. Undervurder heller aldri effekten av maskara!

- Bruk en «lash primer» og legg en definisjonsmaskara på toppen for ekte dådyrøyne, sier af Rosenborg.

Men det kanskje aller, aller viktigste, ifølge skjønnhetseksperten?

- Gi deg selv stille øyeblikk i hverdagen, og husk for all del å stresse ned!Les også:

Redaksjonens festfavoritter

Slik får du naturlig dådyrblikk

Charlotte Thortvedts skjønnhetsfavoritter

Ekspertens beste sminketips

Tips: Slik får du fin hud

Øyenskygge - 7 smarte tips

Slik skal du sminke øyne

 

Lik Stella på Facebook!