Øyenskygge blir best med riktig teknikk. © Getty Images

Øyenskygge - 7 smarte tips

Hvordan du legger perfekt, feilfri øyenskygge.

4. november 2011 av Andrea Brygard

1. Bruk en primer. Øyenskygge-primer er et must av den ene grunn at primeren vil hjelpe øyenskyggen å sitte korrekt på plass i timesvis. Primeren kan også hindre øyenskyggen fra å "kake" seg eller klines utover.

Slik skal du nappe øyenbryn

2. Tilfør fukt. Gjør øyenskygge-fargen dypere ved å dyppe en liten, fast børste i vann før du påfører fargen på øynene. Dette gir både intensitet og varighet til øyenskyggen. Pass på å ikke blande farger når du bruker denne teknikken, det vil bare føre til søl.

3. Åpne opp. For å få et mer åpent blikk, lysne øyelokkene med en flekk av blek gull kremskygge i de innerste hjørnene av øyelokkene. Det får øynene til å se åpne, våkne og strålende ut i lyset.

4. Bland farger. Nøkkelen til perfekt fargede øyelokk er nettopp hvordan du blander ulike skygger. Din egen øyefarge bør passe inn med fargen du velger på øyenskygge. De tre fargene i base, hovedskygge og highlighter bør alle harmonere sammen for best resultat.

5. Tre steg. Påfør en basefarge opp til øyenbrynene og deretter hovedfargen opp til like under brynbenet. Bland eller dus disse lett ut før du påfører highlighter på øyelokkene. Bland eller dus ut igjen.

6. Fargevalg. Husk på at poenget med øyenskygge er å få øyene til å "stå ut" eller markeres ekstra. Dette får du til ved å enten komplementere din egen øyenfarge med fargen på øyenskyggen, eller ved å bruke kontrastfargen til din egen. Begge metoder vil fungere gunstig for sluttresultatet.

7. Vær forsiktig med shimmerfargen. Selv om en shimmernyanse kan bringe frem øyeformen din på en fin måte, kan for mye av det gode føre til synlighet av fine linjer og rynker på øyelokkene.

 

Slik skal du nappe øyenbryn

Slik skal du sminke øyne

Ekspertens beste sminketips

Høstens hotteste sminkefarger er disse

3 skjønnhetsprodukter du må ha!

 

 

Lik Stella på Facebook!