Nosizwe Baqwa foran speilet

Nosizwe vil ha produkter så grønne som mulig, men setter grensen ved hjemmelaget avokadomaske.

Nosizwe Baqwas skjønnhetsfavoritter
© Einar Aslaksen

Navn: Nosizwe Lise Kealeboga Sidzumo Baqwa
Alder: 32
Aktuell med: Debutalbumet «In Fragments»
Finn meg på Facebook her: facebook.com/Nosizwemusic

Hva ser du når du ser deg i speilet?
En hardtarbeidende og sliten mamma, og en fin person med et usedvanlig stort hode.

Hvor jålete er du – på en skala fra 1 til 10?
Jeg vil plassere meg selv på en 3’er. Jeg nok har en skap-åtter inni meg, men har aldri orket å mislike meg selv nok til å jobbe hardt for å fikse på «problemene». Hver sommer ønsker jeg at jeg hadde trent mer, men samtidig løper og leker jeg på stranda i bare badetøyet. Jeg føler meg alltid litt finere med en fin leppestift, synes jeg har ganske fine lepper om jeg får si det selv.

Nosizwe Baqwas skjønnhetsfavoritter

Hva er ditt skjønnhetsritual?
Jeg eksperimenterer en del med mine skjønnhetsrutiner, og foretrekker det som tar lite tid, men samtidig tar godt vare på min kombinasjonshud. For øyeblikket vasker jeg ansiktet med Ole Henriksen African Red Tea, smører med Isun Ultra Restore Serum (Elsker dette! Det får meg alltid til å føle meg SÅ fresh. Økologisk hudpleie ansiktet mitt blir lykkelig av). Valget av ansiktskrem er ganske sesongavhengig, men akkurat nå bruker jeg Rue Nourishing Facial Cream. Den er tykk og digg, og legger seg perfekt på huden. Den er også vegansk, ikke testet på dyr, og lages av et fantastisk kvinnemenneske, Kristina Dunn, i Oslo. Jeg liker å støtte mindre, lokale bedrifter som lager produkter de er stolte av! Jeg sverger også til Argou by JaouGou til ansikt, kropp og hår. Det er en liten, magisk flaske med arganolje som jeg har med meg hvor enn jeg er.

Hva er viktigst for deg, å være fin på håret eller å være fint sminket?
Håret! Jeg bruker svært lite sminke i hverdagen, men tar vare på skalpen og mini-afroen så godt jeg kan! Det tok tid før jeg ble glad i håret mitt, jeg ville ha rett hår jeg og. Etter å ha brukt rette-produkter i mange år, skinna jeg meg for første gang i ungdommen. Heldigvis har jeg et hode som kler veldig kort hår. Et stort hode, men med fin form.

Har du noen gang laget dine egne skjønnhetsprodukter? 
Nei, men heia til folk som gjør sånt! Det er jo bra for miljøet, gir sikkert en mestringsfølelse og gjør at man kjøper mindre. Jeg kan for lite om det, og det føles litt unaturlig for meg å mose en avokado i ansiktet. Vis meg heller økologiske og veganske naturprodukter, så kjøper jeg det med et smil.

Hvis du vil prøve å lage dine egne hudpleieprodukter finner du flere gode oppskrifter her.

Nosizwe Baqwas skjønnhetsfavoritter

Hva har du alltid i sminkepungen?
Et par forskjellige leppestifter, en foundation, eye liner, en øyebrynsbørste, og mascara.

… og med deg i vesken?
Min Moleskin livsplanlegger, iPhone, håndkrem (MÅ ha håndkrem!), penner, lommebok, nøkler, rare, ubeskrivelige barnegjenstander, hårbørste, servietter. Jeg har hele livet mitt i veska.

Du får ti minutter for å fikse deg før et event på rød løper. Hva gjør du?
Tar en kjapp 2-minutters skrubbdusj med mangoskrubben fra The Body Shop, deo, «Cinema»-parfymen til Yves Saint Laurent, Argou by JaouGou fra topp til tå, tar på meg en hold-in truse fra en annen verden og en kjempefin, trang kjole. Lager katteøyne med eyeliner og maskara, og smører på en forførende, burgunderfarget leppestift. Avslutter med å børste bryna og afroen.

Hva er din største skjønnhetsekstravaganza?
Jeg satt i en periode på så mye negler at jeg fikk beskjed fra salongen om at neglene trengte en pause. Nå må de ligge i lunken, økologisk olivenolje hver eneste kveld. Noe jeg ikke har rukket og gjøre en eneste gang enda. Jeg gjør det i kveld, lover!

Hvor mange minutter bruker du på badet om morgenen?
Ti. Dersom jeg overser tannpussen til ungen.

Hva er ditt favorittprodukt?
Mac diva matte leppestift. 

Hva er ditt beste skjønnhetstips?
Drikk vann. Smile ofte. Slapp av litt. Husk, du er elsket. Du er nok. Du har, er, og gjør nok.

Hvor ofte går du til frisøren?
Klipper meg kortere stadig vekk, ca. 1 gang i måneden.

Hvor mange produkter bruker du på en vanlig morgen?
Tre. Aniktsvask, serum eller jaGou, og ansiktskrem.

Hva er din favorittleppestift?  Mac diva matte.

Hva er din favorittduft? Cinema Perfume av Yves Saint Laurent

Lik Stella på Facebook!