Agnes Gulbrandsen gir deg sine beste skjønnhetstips.
Agnes Gulbrandsen gir deg sine beste skjønnhetstips. Agnes Gulbrandsen gir deg sine beste skjønnhetstips. © Andrea Brygard

Makeup-artistens beste skjønnhetstips

Agnes Gulbrandsen er frisør og makeup-artist. Her gir hun deg sine beste skjønnhets- og sunnhetstips.

10. juli 2011 av Andrea Brygard

Ditt beste skjønnhetstips?

Olje på huden i dusjen og gjerne etter i stedet for bodylotion! Du får lukket inne 10-15% mer fuktighet i huden. Det samme i ansiktet, men bruk naturlig kaldpresset olje som er tilpasset din hud. Parfyme og andre tilsettningsstoffer tørker ut huden langt mer enn du tror. Mye søvn og masse vitaminer og oljer innenfra (omega3 med fler) er noe stadig flere hudspesialister påperker viktigheten av. En spiseskje avokadoolje hver dag gjør underverker mot aldringstegn og gir sunn og frisk hud.

Du er jo frisør. Hva er ditt beste hårtips?

For å oppnå mest mulig av behandlingen din så bruk tiden med frisøren din flittig. Ta med bilder av frisyrer/stiler/drømmer du liker, ofte er det lurt å legge en plan med frisøren din.

Kunder syntes ofte det er vanskelig å få det de ønsker deg og noe av grunnen til dette er at kommunikasjon mellom frisør og kunde ofte er for dårlig.

Velg en frisør og salong ut i fra din egen personlige stil og smak. Vi er ofte best på hvordan vi selv ser ut.

Jo bedre komunikasjon med frisøren jo flottere resultat er mitt beste best tips.

Hvor mange stylingprodukter bør man egentlig bruke i håret hver dag, og hva er de aller viktigste?

De fleste er avhengig av 2-3 produkter daglig. Vi nordmenn lever i ett altfor tørt klima og behandler håret ofte.

De vanligste skadene (tørt og sprøtt hår) er enkle å gjøre noe med, vi har i dag utallige flotte produkter som er enkle og raske i bruk.

Etter shampoo vil jeg si at foundation og en olje er det viktigste produktet. Ved all enkelhet tilfører du håret en liten mengde (kommer ann på tykkelse) i vått hår. En olje er ikke ett finishingprodukt men ett pleieprodukt. De fleste inneholder uv-filter, varmebeskyttelse og ceramider (fettsyer du sliter av håret etter at håret har blitt ca. 10 cm langt).

Produkt nr 2 er selvfølgelig en hårkur! Alle som har lengder lenger enn 10 cm er avhengige av rikelig og hyppig kuring om du vil optimalt resultat.

Til slutt må du selv velge stylingprodukter ut i fra behov.

Hva er ditt beste treningstips?

Jeg trener ikke så mye selv, men jeg har verdens søteste lille dachs. Vi går og løper mye tur og i tillegg har jeg en jobb hvor jeg står og går hele dagen.

Helt til slutt. Hva er ditt beste kostholdsstips?

Jeg er ikke den beste å spørre om dette da jeg elsker alt som er usunt. Jeg spøker med at jeg er veldig glad i alt som begynner på P; pølser pizza, pasta osv.

Men jeg prøver å få i meg mest mulig grønt og variert kost. En usunn hverdag er en slitsom hverdag.


Få ekspertens beste sminketips!

Lik Stella på Facebook!