Jenny Skavlan foran speilet

Jenny Skavlan gir deg sine beste skjønnhetsrutiner og skjønnhetstips.

© Einar Aslaksen

Jålefaktor fra 1 til 10?
Fem, jeg er enten eller. Liker å pynte meg, fikse sveis, sminke og antrekk før jeg skal noe spesielt. Og kan bruke lang tid. Men har heller ikke noe problem med å gå uten sminke og fokusere på helt andre ting enn hvilken leppe­stift som går best med skoene. Foretrekker egentlig når jålefaktoren er lav.

Les også: Test av mascara

Stjernene sverger til Moroccanoil oil

Ditt skjønnhetsritual?
Jeg fikser det meste selv, øyebryn, negler og hud. Har skeiet skikkelig ut nå og fått satt på vipper. Ellers kan jeg unne meg en ansiktsbehandling på Cosmobeauty et par ganger i året, spesielt etter festival, når festivalstøvet sitter langt oppi bihulene. Men generelt peeler jeg kropp og ansikt en gang i uka med peeling fra REN, og deretter ansiktsmaske fra samme merke. Og når jeg slenger på en hårkur fra Redken, føler jeg at jeg har min egen spavirksomhet hjemme - og det holder. Jeg bruker hendene veldig mye til matlaging, sying, klatring og mange andre aktiviteter, så manikyr hvor man får satt på negler er helt uaktuelt. Det hadde vært som å påføre meg selv et handikap. Et harry handikap.

Slik skal du sminke øyne

Hva er ditt forhold til sminke?
Jeg er blitt mer opptatt av det etter at jeg er blitt mer avbildet og sminket av smink­ører. Sikkert fordi jeg har lært mer om hvordan det skal gjøres også. Jeg mener at det enkle ofte er det beste, så jeg fokuserer gjerne på lepper, gjerne matt leppestift i en sterk farge, og minst mulig på øynene. Men det er gøy å gjøre sminke til en del av antrekket, 50-talls-eyeliner til en 50-tallskjole, og helt nude makeup til et mer grafisk antrekk.

Slik skal du nappe øyenbryn

Hva var ditt første sminkekjøp?
En kritthvit metallisk kremøyeskygge fra H&M. Jeg brukte den på leppene og som øye­skygge. Den passet veldig bra til de babyblå buffaloskoene mine og dansen jeg hadde til «My oh my» av Aqua.

© stellamagasinet.no

Jennys baderomshylle ser slik ut.

Renser du alltid ansiktet før du legger deg?
Ja. Og bruker nattkrem, øyekrem og olje fra REN.

Hva har du alltid i sminkepungen?
Jeg har gjerne en fuktighetsspray for å friske opp sminken, en leppestift og et foundationpudder fra Glo.

... og i vesken?
Der er det mye rart. Headset, bok, hårbørste og gjerne noen gamle boardingkort, noen trådsneller, en tom pastilleske og noe jeg har lett etter i ukevis.

Hvis du fikk velge kun ett produkt før du går ut døren om morgenen, hva ville det være?
Fuktighetskrem. Kan selvfølgelig leve uten både fuktighetskremen og alle de andre produktene jeg bruker, men vil helst leve med.

 

Vårens fineste foundation

Tre enkle frisyrer for langt hår

Kort hår? her er tipsene

Slik styler du håret som på catwalken

Lik Stella på Facebook!