Hårfjerning, peeling og fotpleie - Hjemme vs. Salong

Her er de beste tipsene til å fjerne uønsket hårvekst, file føttene sommerfine og skrubbe deg babymyk, enten du går for profesjonell hjelp eller egenpleie på badet hjemme.

30. mai 2016 av Redaksjonen
Peeling - hjemme eller på salong?
Peeling - hjemme eller på salong?


© Getty Images

Salong:

 Voya-algeskrubben inneholder mineraler og antioksidanter som virker avgiftende, utrensende og oppstrammende. I to omganger skrubbes og smøres huden inn med alger, oljer og body lotion som dufter av sitron, basilikum, nellik og mandarin. En kraftig avgiftede spabehandling som derfor ikke bør benyttes av gravide, eller om du går på antibiotikakur.

Voya Luksus skrubb med alger hos Farris Bad, 1095 kr

Hjemme:

Bor det en Nigella i deg, mikser du sammen en hjemmelaget skrubb av salt og oljer. Eller du kan investere i en saltskrubb, hampvott, kroppsolje eller fet oppstrammende fuktighetskrem til hjemmebruk. Skrubb når huden er varm og våt, så den ikke blir sår, og masser den inn med rolige bevegelser. 

Sjekk ut disse oppskriftene på hjemmelaget hudpleie!

7 geniale måter du kan bruke kokosolje i skjønnhetsrutinen din.

Fotpleie - hjemme eller på salong?
Fotpleie - hjemme eller på salong?


© Getty Images

Salong:

Fotpleie kan være greit å gjøre i salong om våren og høsten, for deretter å vedlikeholde selv. Velg en fotterapeut som kan jobbe med skalpell, skulle det dukke opp noen inngrodde negler eller liktorner som må til pers. Resultatet etter fotbad, skrubb, filing og klipping, er litt sensitive, men silkemyke føtter. Pst… Smart å gå hjem med myke sko.

Vi har testet produktene som lover myke føtter!

Hjemme: 

Sliter du med hard hud og ikke tør kjøpe skarpe fotkniver, kan engangshøvler for sensitiv hud fjerne tørr hud. Ta en varm dusj eller et fotbad og skrap vekk tørr hud med lette strøk. Pass på at du ikke kutter deg. Pleier du føttene regelmessig med en god fotfil, smører føttene inn med en fet krem og sover med et par sokker, vil dette også gjøre susen. I fjor lanserte Scholl også en elektrisk fotfil som effektivt fjerner hard hud, uten at du trenger å bli støl i armene de neste dagene.

Vår skjønnhetsekspert tipser her om sine favoritter for babymyke føtter.


Hårfjerning - hjemme eller på salong?
Hårfjerning - hjemme eller på salong?


© Getty Images

Salong: 

Før permanent hårfjerning med laser, er det mange huskeregler. Den kostbare behandlingen fungerer blant annet best på lys hud med mørke hår, så velg en seriøs salong som gir gratis konsultasjon. Med unntak av et bittelite stikk fra lyssignalet som sendes inn, er dette en smertefri opplevelse. Som bonus påføres også beroligende olje til huden etterpå.

IPL hårfjerning på legger hos Oslo Hudpleieklinikk, fra kr 2700

Hjemme: 

Rolls Roycen på epilatorfronten er et 2-i-1-produkt som både skrubber huden og epilerer, trekker hårene ut fra hårsekkene. Epilering vil på sikt ødelegge hårsekkene så hårene ikke vokser ut igjen. Best resultat får du når porene er åpne før epileringen fordi huden er varm, og denne maskinen kan brukes i dusjen.

Dette vidunderproduktet gir plettfrie bein på 1-2-3!


Lik Stella på Facebook!