German Moyano fra Lancôme gir deg sine beste sminketips.
German Moyano fra Lancôme gir deg sine beste sminketips. German Moyano fra Lancôme gir deg sine beste sminketips. © Lancôme

Ekspertens beste sminketips

Smink deg korrekt med makeup-artist German Moyanos hotteste sminketips for sesongen.

27. september 2011 av Andrea Brygard

German Moyano er en anerkjent latinamerikansk makeup-artist og blogger for Lancôme. Stella møtte German da han var på besøk i Oslo, her han ga oss sine beste sminketips og trender for denne sesongen.

- Idag er en stor trend innenfor sminke at den også skal fungere som hudpleie. Sminken skal ikke bare virke flatterende, men også hjelpe positivt på huden, forteller German når vi spør han om sesongens største trender.

Slik skal du nappe øyenbryn

- Norske og nordiske kvinner er ute etter et kjapt og effektivt resultat, men vil samtidig se naturlige ut. Naturlig pen er en av høstens store sminketrender. Litt sånn wow du er pen, ikke wow du har på masse sminke, understreker han.

Når det gjelder festsminke derimot, sier German at her kan man gjerne dra på litt. I dagslys er det som vi vet ikke så heldig med for mye sminke, man bør heller spare dette til kvelden. 

- Festsminken er viktig denne sesongen, og skal i år være veldig chic, feminin og glamorøs. Men med flere alternativer. Rødt er den viktigste fargen, veldig jentete og veldig glam. Samtidig som multifunksjonelle produkter blir viktigere, produkter som både kan brukes på øyne, lepper, kinn og ansikt er hot.

Hvor henter du inspirasjon fra?

- Jeg henter den viktigste inspirasjonen fra gaten. Unge mennesker, ikke nødvendigvis i alder, men unge i sinnet.

Hva er det viktigste man bør tenke på når man skal sminke seg?

- Det viktigste i år er å skape din egen look! Mange merker kommer med samme farger under én og samme sesong, men trikset er å bruke fargene og trendene på din egen individuelle måte. Skape din egen stil.

De viktigste produktene man bør eie denne sesongen?

- Eyeliner og leppestift er absolutt to viktige produkter i høst, understreker makeup-artisten. German har for anledningen sminket sin medbrakte modell i røde lepper med dramatisk sort eyeliner. Veldig sexy, elegant og ladylike.

 

Lancôme blush © Lancôme
Lancôme visionnaire © Lancôme

 

Vi spør også hvilke tre produkter man til enhver tid bør ha i vesken, og får følgende svar:
- Eyeliner, leppestift og selvsagt blush. Leppestift er utrolig sensuelt, og du kan velge om du vil legge den på veldig svakt med pensel eller påføre direkte for en sterkere farge.

Synes du norske jenter er flinke til å sminke seg?

- Ja absolutt! Dere er veldig sporty, friske i kinnnene og naturlige. Dere elsker kontrastfarger: blå øyne, oransje farger, rødt og lignende. Veldig fint!

Les: Slik skal du sminke øyne.

Sminketips fra German Moyano

 

- Bruk tid på kvelden og før en fest på å øve deg på hva som ser bra ut på deg selv, hvordan du skal legge liner, hvilke farger som fungerer etc. Slik at du om morgenen ved dårlig tid, bare kan gjøre en quick-fix i en fei, uten å bomme totalt. Da vet du allerede hva som funker og hvordan du raskt kan få det til. God tid foran speilet er tid til å eksprimentere.

- Nordiske kvinner bør variere farge på foundationen om sommeren og vinteren. Litt mørkere om sommeren, og lysere på vinterstid, da huden er blekere.

- Bruk tid på å finne riktig foundation, dette er alltid veldig vanskelig for kvinner. Den eneste måten å finne riktig foundation på er å prøve seg frem. Og prøv i ansiktet! Ikke på hånda eller halsen. Husk at det er ulike farger på sminken når du er ute og inne.

 

German anbefaler Lancômes Visionnaire under makeupen for å jevne ut huden og forbedre den.


Les også
:

De hotteste fargene på sminkepaletten denne høsten.

Slik skal du sminke øyne.

Slik skal du nappe øyenbryn

Dette bør du vite om å farge hår

Hvordan bruke hårolje

10 hotte hårfrisyrer

Slik skal du sminke øyne

Lik Stella på Facebook!