Anna Skavlan foran speilet

Anna tar seg sjelden tid til sminke om morgenen, men dropper aldri kveldsrensen. En tjeneste hun gjør sitt fremtidige selv.

Den norske modellen Anna Skavlan deler sine skjønnhetstips og -triks.
© Einar Aslaksen

Anna Skavlan (18)

Aktuell med: Modell, gikk sin debut-visning for motehuset Givenchy i fjor høst. Går siste året
på Oslo Handelsgymnasium.

Instagram:
@annaskavlan

Hva ser du når du ser deg i speilet?
– Om morgenen ser jeg et litt for blekt ansikt med litt for høy panne og litt for stor nese.Før jeg legger meg derimot, og ansiktet har fått «trukket seg sammen», blir jeg nesten litt imponert over mitt eget utseende, og legger meg fornøyd og selvsikker. Helt til jeg ser meg i speilet igjen neste morgen …

Hva er ditt skjønnhetsritual?
– Jeg er ikke lat når det kommer til å vaske huden før jeg legger meg. Da bruker jeg Clairsonic Mia med ansiktsvask fra Clinique, etterfulgt av toner og fuktighetskrem fra samme merke. Dersom jeg har en viktig jobb rundt hjørnet, eller bare vil føle meg litt fancy, bruker jeg nattkrem og serum fra Ole Henriksen. Noen dager gidder jeg ikke gjøre mer enn å rense ansiktet, men om jeg skal sminke meg, bruker jeg concealer, pudder fra Bare Minerals, sjokolade-pudderet til Too Faced og Benetint fra Benefit på lepper og kinn. Jeg avslutter med å farge inn bryn, og bruker litt maskara hvis jeg vil føle meg skikkelig fancy.

Anna Skavlan sine skjønnhetsfavoritter

Hvor jålete er du – på en skala fra 1 til 10?
– Jeg er veldig lat, og kan noen dager være nede på 1. Da er det så vidt jeg orker å samle håret i en dutt. Til hverdags går jeg ikke alltid med sminke, ettersom det er hyggelig å få litt ekstra ros hvis jeg faktisk sminker meg. Men dersom det virkelig gjelder, kan jeg komme helt opp på 10 og bruke timevis på hår, sminke og antrekk.

Hva er viktigst for deg, å være fin på håret eller å være fint sminket?
 Jeg har krøllete hår som gjør litt som det selv vil, men dersom det samarbeider, kan det være alt jeg trenger for å føle meg fin. Jeg mener fin sminke ikke kan gjøre opp før en «bad hair day», men fint hår kan gjøre opp for en «bad face day». 

Anna Skavlan sine skjønnhetsfavoritter

Har du noen gang laget dine egne skjønnhetsprodukter?
– Jeg lager noen ganger en skrubb ved å dyppe en sitronskive i en blanding av olivenolje og sukker, og gnir over hele ansiktet. Høres veldig rart ut, men det er billig og effektivt.

Renser du alltid ansiktet før du legger deg?
– Ja, hver eneste kveld. Selv om jeg kommer hjem veldig sent en lørdagskveld, tar jeg meg alltid de to minuttene det tar å fjerne sminken. Det er en tjeneste jeg gjør mitt fremtidige meg.  

Anna Skavlan sine skjønnhetsfavoritter

Hva har du alltid i sminkepungen?
 Jeg har alltid med meg Burt's Bees Miracle Salve. Den er mitt absolutte favorittprodukt, ved siden av ansiktsvannet fra Bioderma. Salven fungerer til absolutt alt og jeg påfører den slavisk på lepper og neglebånd. Ellers har jeg også alltid med meg concealer, øyebrynspenn og farge til lepper og kinn. For min del skal det ikke mye mer til før jeg føler meg fresh.

15 minutter bruker jeg på badet om morgenen. 

Favorittprodukt: Bioderma og Burt's Bees Miracle Salve.

Beste tips: Heller for blek enn for brun! 

10 produkter bruker jeg på en vanlig morgen.

Min parfyme: Coco Mademoiselle fra Chanel.

Min leppefavoritt: Benefit BeneTint.

Lik Stella på Facebook!