3 oppskrifter på hjemmelaget, naturlig hudpleie

Å lage sine egne hudpleieprodukter er bra for både kroppen og miljøet. Også er det mye enklere enn man skulle tro!

Hjemmelaget, naturlig ansiktsmaske med havregryn
© Maja Hattvang

Havregrynsmaske à la Maja Hattvang Larsen

Maja elsker skjønnhetspleie og blogger på majahattvang.no. Hun lanserer en beautybok til høsten.

2 deler havregryn

1 del honning

1 del kaldpresset olje (druekjerneolje og arganolje er gode alternativer som passer for alle hudtyper)

Min favorittansiktsmaske, i en lagringsvennlig variant. Vanligvis bruker jeg varmt vann for å myke opp grynet, men vann gjør holdbarheten langt kortere. Honningen vil myke opp grynene når de ligger lenge, og oljen gjør konsistensen mindre fast. Knus havregryn i en morter eller kjøkkenmaskin og rør inn honning og olje til det blir en jevn masse. Denne er best å oppbevare på glasskrukke.

Tips!
Små krukker og flasker kan kjøpes i hobbybutikker eller på nett, men vasker og gjenbruker du emballasje fra andre produkter, er du ekstra snill mot miljøet.

Hjemmelaget, naturlig deodorant
© Birgitte Magnussen

Lag din egen deodorant à la Birgitte Magnussen

Birgitte er helgrønn make up-artist og skribent på bloggene pureskin.no og birgittemagnussen.no.

Hjemmelaget deodorant:

4 ts økologisk kaldpresset kokosolje

4 ts natron

5–10 dråper eterisk olje (valgfritt)

En tom liten boks eller krukke med lokk

Rør sammen kokosoljen og natronen i en skål. Du kan varme kokosoljen over vannbad først hvis den er veldig hard. Tilsett noen dråper eterisk olje hvis du vil ha det i. Lukt deg frem til ønsket duftstyrke. Husk at noen eteriske oljer kan virke irriterende på den sarte underarmshuden, så dropp det helt hvis du har sensitiv hud. Ha blandingen over i en tom boks eller en liten krukke med lokk. Påfør deodoranten på ren hud og la den trekke litt inn før du kler på deg. Hvis du vil lage en større eller mindre porsjon av deodoranten, er det bare å huske at du skal ha 1 del kokosolje til 1 del natron, enkelt og greit! Noen kan reagere litt på natron hvis de er veldig sensitive. Så følg med og stopp bruken dersom du blir rød eller irritert. Du kan eventuelt prøve en variant med litt mindre natron i og helt fri for eteriske oljer.


Hjemmelaget kroppsskrubb à la Cecilie Frostad Egeberg

Cecilie står bak merket Nykr, som er naturlig hudpleie håndlaget hjemme hos henne på Bestum i Oslo.

Noe av det letteste man kan lage selv er kroppsskrubb: Enkleste måten er å blande hvilken som helst vegetabilsk olje (olivenolje, eller kokosnøttolje er supert) med sukker. Du kan også avansere med å blande ulike typer sukker, slik at du får en blanding av fin og grove korn. Og om du har en essensiell olje som du liker godt, så drypp gjerne et par dråper av denne i blandingen og rør rundt. Bruk: For best effekt massér blandingen på tørr hud med sirkulære bevegelser før du dusjer. Pass på å stå i dusjen eller badekaret når du gjør dette da det vil drysse ned på gulvet. Dusj som vanlig og klapp huden tørr. Du får silkemyk hud som ikke trenger bodylotion eller olje.

Lik Stella på Facebook!