TIPS OM TED-TALKS FRA MARIT LARSEN

Stellas coverdame forteller om noen av de kloke damene hun har funnet på internettet.

23. oktober 2014 av Guro Danielsen

Marit Larsen har jobbet med albumet som kommer denne uken i tre år. Hun jobber jevnt og trutt, og det er ikke alltid inspirasjonen er der. Hun setter av noen timer hver dag til kreativt arbeid, uten at det betyr at «ånden kommer over henne». Dette var noe av det hun snakket om da Stella intervjuet henne til novemberutgaven vår. 

- Jeg har fortsatt ikke forstått hva som skiller seg ut når noe løsner, sier Marit Larsen til Stella.

- Jeg kan lage noe som jeg synes er fint, men det som virkelig beveger meg, som jeg har lyst til å spille inn og ha på plate, når det oppstår .. så skjønner jeg ikke helt hva som skjer. Annet at jeg legger inn arbeidet og timene, kan jeg ikke helt ta kred for det heller. 

Så forteller hun om en TED-talk hun har sett med forfatteren Elizabeth Gilbert som setter ord på mye av det hun tenker rundt kreativitet og inspirasjon. Gilbert er damen bak «Eat Pray Love», en bok og en film som Marit ikke ble spesielt beveget av. Men foredraget, som nå er sett over 9 millioner ganger, traff henne. 

- Hun er inne på så mye bra og viktig i den TED-talken. Om inspirasjon som leder til noe som er verdt noe. Jeg har arbeidstid fire timer hver dag, til å være kreativ, noe mer får jeg ikke til. I tillegg øver jeg jo og gjør andre ting som oppleves mer som jobb. Mange dager klarer jeg ikke å få til noe som helst. Jeg føler at jeg skriver om annen musikk eller noe jeg har bearbeidet for lengst. Og så plutselig kommer det over meg.

Se Elizabeth Gilberts TED-talk her.

I portrettet i Stella snakker Marit Larsen mye om å våge å åpne opp om det som er vanskelig. Da trekker hun fram en annen TED-talk, av Brené Brown, forfatteren av blant annet boken «Uperfekt».

- Nå er Brené Brown blitt tatt under vingene til Oprah, og da blir det litt vanskeligere å sitere henne med en gang, sier Marit og ler.

- Men hun snakker så fint om at må slutte å gjemme oss for hverandre. Vi har en idé om at det er det totale nederlag å vise de svake sidene våre. I stedet må vi åpne opp, vi må møtes i det, ellers blir det en så mye større trussel enn det fortjener å være. 

Se Brené Browns TED-talk her.

Les hele intervjuet med Marit Larsen i novemberutgaven av Stella som er i salg om få dager, og se behind the scenes-video fra covershootet her:

Lik Stella på Facebook!