Kristen Wiig © Getty Images

Stella elsker: Kristen Wiig

Se hvorfor vi elsker Kristen Wiig fra "Bridesmaids"!

6. september 2011 av Andrea Brygard

Kristen Wiig (37) er kanskje verdens morsomste kvinne akkurat nå.

Det skal litt til å slå gjennom som kvinnelig skuespiller i USA i en alder av 37, men det er akkurat det Kristin Wiig har gjort. For det kan trygt kalles et gjennombrudd når filmen du har skrevet manus til og spilt hovedrollen i har inntjent mer enn selveste «Sex & The City». Selv om komidronningen har vært å se i en årrekke som en del av ensemblet i det legendariske humorshowet Saturday Night Live, og har hatt mange småroller i komedier opp gjennom, er det først nå hun har tatt steget opp til den virkelige eliten.

Bridesmaids © Getty Images

Årsaken er filmen «Bridesmaids», som også har gått sin seiersgang på norske kinoer i sommer. Vi er slett ikke lei av filmer om frustrerte, single damer. Ikke når historien er krydret med geniale replikker (det er her Kristens fantastiske manus kommer inn i bildet), en knirkefri komisk timing - og beviset på at damer også kan nyte skikkelig god prompehumor. Det hjelper å være inne i varmen hos humorguden Judd Apatow («Anchorman», «Superbad», «Knocked Up»). Og så er det litt ekstra kult for oss her hjemme på berget at hun har norsk etternavn, som stammer fra Sogn og Fjordane.

Kristen Wiig fra SNL

Kristen Wiig er fortsatt med i SNL (gamle episoder sender i Norge på Viasat4), der hun har skapt en rekke fantastiske karakterer. Kollega Tina Fey ble verdenskjent da hun parodierte Sarah Pahlin på samme show, men vi tør å påstå at Kristen er hakket mer morsom. Et søk på Google vil lede deg til hjemmesiden hennes, som kun sier at Kristen Wiig verken er på Twitter, Facebook, Myspace eller noe annet sosialt nettverk. Men et søk på Youtube vil gi deg mulighet til timesvis med latterkrampe.

Stella møtte Bar Refaeli

Ny bok fra Carine Roitfeld

Lik Stella på Facebook!