Samsaya ble nominert til hedersprisen ECCO Walk in Style i januar.

Donerer pengepris til indiske barn

Samsaya gir bort 1300 euro til organisasjonen CRY.

4. mai 2012 av Andrea Brygard

Artisten Samsaya (33) ble i januar nominert til ECCO Walk in Style Award, en prisutdeling som hedrer kvinner som utmerker seg ved å hjelpe andre kvinner til et bedre liv. Arrangementet gikk av stabelen i København som startskudd for moteuka, og Stella var tilstede under utdelingen.

Samsaya vant ikke hovedpremien, men ble som nominert tildelt 1300 euro til sitt utvalgte formål; organisasjonen CRY, Child Rights and you. Dette er en indisk privat veldedighetsorganisasjon som jobber for barns rettigheter i India.

Hvorfor valgte du akkurat CRY som ditt formål?

- Jeg valgte CRY fordi jeg har fulgt med på deres arbeid helt siden en god venninne av meg valgte å jobbe et år for dem i India. Hun fortalte meg om hvordan de jobbet lokalt for barn og spesielt jenters rettigheter til skolegang. I India som i Kina blir jentebarn valgt bort og dette er et økende problem som må belyses. Samtidig som det må gjøres tiltak mot slike holdninger og handlinger, sier Samsaya til Stella.

© stellamagasinet.no

ECCO Walk in Style Award i København, 31. januar 2012.

Artisten er selv født i India, men har vokst opp i Norge. Hun har alltid slitt med at hun følte seg "for indisk for Norge og for norsk for India", og har derfor brukt musikken og sin egen stemme med formål om å hjelpe andre, uavhengig av nasjonalitet.

- CRY hjelper til ved å gå inn lokalt og bedre forholdene til foreldrene som på grunn av fattigdom ikke har råd til å sende sine barn på skole. Disse barna ender opp i barnearbeid, forteller Samsaya.

Hva tenkte du da du ble nominert til prisen?

- Jeg ble første veldig rørt og veldig glad for at de hadde laget merke til mine hjertesaker. Jeg hadde et veldig godt inntrykk av ECCO, ikke bare som et kvalitetsmerke, men også som et selskap som bryr seg om mennesker og deres rettigheter.

Hva er ditt beste tips til andre kvinner som vil følge drømmen sin?

- Ta imot råd, men hør alltid på magefølelsen din. Det er ditt liv og det er viktig at du selv er fornøyd med de valgene du tar. Det er ikke alltid lett å følge drømmene sine, man må være forberedt på at man må ut av sin komfortsone, samtidig som det er viktig å ikke miste kontakten med sine drømmer.

© stellamagasinet.no
Eccos direktør Dieter Kasprzak, nederlandske prisvinner Hadassah de Boer og danske Kronsprinsesse Mary under utdelingen.

 

SAMSAYAS BESTE KARRIERETIPS:

- Jobb med det du elsker! Den kjærligheten og energien smitter.

 


ECCO Walk in Style Award ble første gang utdelt i 2008 og ble stiftet for å øke bevissthet rundt problemer som mange av verdens kvinner står ovenfor. I år ble hele seks kvinner fra forskjellige land nominert. Den nederlandske journalisten Hadassah de Boer vant hovedpremien på 33 500 euro, som hun donerte til "Stitchting Vluchteling", en stiftelse som bistår med humanitær og sosial støtte i flyktningeleirer. Les Stellas artikkel fra arrangementet her.

Vil du vite mer om CRY? Sjekk ut www.cry.org for mer informasjon om deres ulike prosjekter.

Lik Stella på Facebook!