© Renate Torseth

Stellas nye spaltist

Bli kjent med psykolog Kristina Moberg, Stellas nye, faste spaltist!

20. januar 2014 av Ingrid Anthonsen

 

 

- Kort oppsummert - hvem er du?

- Jeg er en 35 år gammel psykologspesialist, gift og har to små barn.

 

- Hvilken bakgrunn har du?

- Jeg ble ferdig utdannet psykolog ved UiO i 2005. Jeg har fordypning i psykodynamisk terapi og videreutdanning i kognitiv adferdsterapi, og har en helhetlig tilnærming til faget. Jeg jobber som terapeut ved Klinikk for alle og underviser psykologi på ernæringsfysiologistudiet ved Bjørknes Høyskole. I tillegg driver jeg psykologblogg.no - og skriver for Stella.

 

- Hva er bakgrunnen for bloggen din?

- Jeg startet med bloggen da jeg begynte å jobbe selvstendig. Jeg ønsket å formidle faget litt mer personlig og til flere, den er ikke bare til de med psykiske lidelser. På bloggen skriver jeg om psykologi på en lettere måte som alle kan få noe ut av - kall det gjerne allmenpsykologi. Målet mitt er at psykologi undervises på grunnskolenivå, og at man kan oppdage nye måter å bruke faget på.

 

- Hvilke temaer vil du ta opp i Stella?

- Stress, helse og utbrenthet er temaer jeg er opptatt av. Jeg vil skrive om hvordan en kan øke trivsel på jobb og i hverdagen, hvordan en kan oppnå selvtillitt og mestringsfølelse. Barndom, vennskap og kjærlighet er også temaer jeg vil behandle. Og hvis jeg for lov skriver jeg gjerne litt om angst og depresjon også, med mål om forebygging!

 

Les Kristina Mobergs faste spalte hver måned i Stella!

 

Les også:

Enklere liv

Ti tips til hvordan få mer energi

Trøtt i trynet?

 

Lik Stella på Facebook!