Lidewij Edelkoort er verdensberømt trendforsker fra Nederland.

- Vagabondstil, kreativitet og røde lepper er fremtiden!

Stella møtte trendekspert Lidewij Edelkoort.

14. september 2011 av Andrea Brygard

Lidewij Edelkoort er en av verdens mest anerkjente trendforskere. Den nederlandske kvinnen har spådd fremtidens trender siden 1980-tallet og skrevet en rekke bøker og publikasjoner på emnet. Stella møtte Edelkoort da hun holdt et seminar på DogA i Oslo, der hun orienterte om fremtidens viktigste trender.

Vi kommer til å se mye av naturmaterialer, dyreriket, vagabond og feminitet i årene som kommer ifølge Edelkoort. Hun er ekspert på å forese konsepter, design og materialer som vil prege bransjen to eller flere år frem i tid.

Trendeksperten er også opptatt av selve shoppingen, og at kjøpesentrene etterhvert vil forandres. Dette var et viktig punkt på agendaen under presentasjonen hennes i Oslo. Hun peker på utviklingen fra 60-tallets butikker og frem til varemagasinene idag, og spår et nytt, innovativt miljø i fremtidens kjøpesentere. Et miljø som vil tilfredstille det komplekse menneskets behov gjennom fantasi, intelligens, design og humor.

Hva er de aller største trendene i fremtiden?

- Hvis jeg skal utpeke noen må det bli vagabondstil, gjør-det-selv-trenden og ikke minst kreativitet, forteller Edelkoort. - I hvertfall for de profesjonelle innen klesbransjen, som skal selge klærne sine.

I 2003 ble Lidewij Edelkoort utpekt som en av verdens 25 mest inflytelsesrike mennesker innenfor mote av Time Magazine. Og det med rette. Hun orienterer daglig sine kunder i motebransjen om hvordan de skal tolke utviklingen i samfunnet og forbukernes smak i fremtiden, i lys av verdens økonomiske utvikling.

- Det er slik at trender egentlig ikke dør, de utvikles. Jeg tror også at de markante skillene mellom internett og butikk gradis vil bli borte, og folk vil gjøre mer av begge. Internettmuligheter må bare bli bedre designet og mer spennende for forbrukeren. Mer filmer og mer moteshow! Det ligger store muligheter her, konstanterer hun.

Hvordan ser fremtidens skjønnhetstrender ut?

- Skjønnhetstrenden går hånd i hånd med den nye, ikke-dømmende kvinnen. Vi ser lenger hår, romantikk, femininitet. Kvinner er sterke og dette vil gjenspeile seg i trendbildet. Parfyme er viktig! Neglelakk vil også fortsette i lang tid fremover og ikke minst "The glory days of the red lips", altså knallrøde lepper.

Lidewij Edelkoort er verdenskjent for sine trendpresentasjoner og foredrag og kan oppleves idet hun turnerer verden rundt to ganger i året. Hun holder også presentasjoner på forespørsel fra selskaper, institusjoner etc. Les mer om Lidewij Edelkoort her.

Her finner du mer om Edelkoorts seminarer.


Whitney Port for Bik Bok - se kolleksjonen.

Lik Stella på Facebook!