Mote og veldedighet

Mote og veldedighet går hånd i hånd på åpningen av Oslo Fashion Week. Les om Aleksandras spennende Namibia-prosjekt her.

© Aleksandra Ørbeck-Nilsen og Simen Øvergård

Foto: Aleksandra Ørbeck-Nilsen og Simen Øvergård.

 

Aleksandra Ørbeck-Nilssen har jobbet som modell i ti år, men for fire år siden tok livet hennes en ny vending. På en reise til Namibia oppdaget hun Khoisan-stammen og ble grepet av den vakre naturen og folkets levemåte.

Les også: Guros verden: Livsstilsmisjonærene.

© stellamagasinet.no

 

De siste årene har du derfor jobbet gjennom stiftelsen Nanofasa med å skaffe sponsorer for å kunne ta vare på Namibias dyreliv, kultur og miljø. Hun mener at man gjennom å styrke kulturstoltheten til stammen, kan gjeninnføre rollen til San-folket som beskyttere av naturens økosystemer.

 

Les også: Hun er årets unge leder.

 

© Aleksandra Ørbeck-Nilsen

 

I dette arbeidet har hun hentet styrker fra sine to interesser: mote og veldedighet. På mandag er hun Redkens modell under Oslo Fashion Week til inntekt for Namibia. I tillegg jobber hun for kulturformidling hvor hun gjennom et bistandprosjekt tilbyr kunnskap om kulturbefolkningen og deres tilnærming til bærekraftig natur og miljø.

- Vi spiller alle en rolle i dagens økologi, men vi må delta, ta ansvar og kommunisere på tvers av kulturer og landegrenser, forteller Aleksandra.

 

Les også: Klipp håret til inntekt for kreftforeningen.

 

© stellamagasinet.no

Foto: Simen Øvergård.

Under Oslo Fashion Week vil hun representere Redken som har valgt å donere 50.000 kroner til Nanofasas prosjekt i Namibia. Her vil hun bli stylet av Pernille Nerholm og Ann-Christin Nilsen fra Adam & Eva med Redkens serie Diamond Oil. I tillegg vil overskuddet fra VG TV-episodene fra åpningen av Oslo Fashion Week gå til Namibia-saken.

 

 

Foto: Aleksandra Ørbeck-Nilsen.

 

 

Les også: Guros verden: Tid for raushet.

Les også: Kvinne i sin tid: Synnøve Macody Lund.

 

 

Lik Stella på Facebook!