Iben Akerlie er Victoria i den nye, norske storfilmen med samme navn.

© Bjørn Wad

- Kjempegøy å kline med Jacob Oftebro

Iben Akerlie spiller hovedrollen i den norske filmen «Victoria».

28. februar 2013 av Mari Grydeland

Iben Akerlie satser denne våren på å bli hele Norges Victoria som tittelrolleinnehaver i den norske storfilmen. Knut Hamsuns roman «Victoria» har kinopremiere over hele landet fredag 1. mars, og Stella har tatt en prat med Iben før premieren.

Hvordan var det å se filmen selv?

- Det var fint! Veldig tilfredsstillende. Men veldig rart også. Det var som å se seg selv i speilet i en og en halv time. Jeg så hvert myggstikk, liksom.

I forhold til boka er Victoria i filmen mye tydeligere tilstede?


- Det var en nødvendighet gjennom dagens publikum. Vi har gitt Victoria en stemme.

Hvordan er det egentlig å bli filmet?


- Det er som helvetesild. Det brenner på huden. Jeg kan kjenne nærværet til kamera hele tiden. Jeg er dødelig bevisst det. Heldigvis brukte vi som regel bare ett kamera i hver scene, men der vi brukte to var det virkelig intenst. Det er noe man kan bruke også da. Det gjør at man blir mer opp på tå og kanskje mer skjerpet?

Var det vanskelig å slutte å kysse Jacob Oftebro (som Johannes) når regissøren ropte kutt?


- Det er så pinlig. Så det er bare, okei, vi stopper. Det er selvfølgelig kjempegøy å få gjøre det også. Men det er en veldig pinlig situasjon, mest fordi det er to som står og kommenterer og skal gi råd underveis: «Nei, det du gjør der blir helt feil. Det er ikke sånn man kliner!» Neivel, så etter 24 år kan jeg ingenting om klining? Det er ikke sikkert jeg burde si det her, tilfelle ingen legger merke til det når de ser filmen, men jeg slikker meg altså på leppene i det jeg går inn i kysset. Det skal man vel ikke gjøre. Jeg er sikker på at Torunn valgte det fordi det ser mest ekte ut. Det må jeg leve med resten av livet, ha, ha.

Guro og Mari har sett filmen «Victoria». Les deres anmeldelse her.

Kjemien mellom dere er upåklagelig - ble dere veldig gode venner?

- Når man jobber så tett sammen er valget enten å bli gode venner eller at det ikke blir noe hyggelig. Men nå er jeg en person som blir lett glad i mennesker, og det var ikke akkurat vanskelig å bli gode venner med Bill og Jacob. Nå bor vi tre på hver vår kant av verden, men det er alltid kjempehyggelig når vi møtes.

Er du en sånn person som hadde reist med glede hvis du fikk et filmtilbud i LA, eller er du mer sånn, tryggest å bli her hjemme?

- Stopp, stopp, stopp! Vet du hvem du snakker med? Jeg ville hoppet på første fly, jeg! Hvis noen hadde spurt: Vil du jobbe med løver i Afrika, ville jeg også sagt ja. Med mindre det er etiske grunner til det, synes jeg man skal si ja til de mulighetene man får! Jeg elsker LA, og jeg elsker Afrika også. Jeg stoler på mine evner til å ta de vurderingene som er best for meg og mine omgivelser, så jeg vil si ja til det meste. Ja! Kjør på! Med mindre det er en voksenfilm.

Victoria

© stellamagasinet.no

Hva er det verste som kan skje nå med premieren?

- Det verste er hvis venner og familie ikke liker det jeg har gjort. Da begynner jeg å gråte. Men selvfølgelig, jeg håper andre folk liker det også.

Hva slags terningkast tror du filmen får?


- Slikt spekulerer jeg ikke i!

Kom igjen da?


- Det kler jo ingen å være beskjeden, så da sier jeg 5. Eller fire til fem. Eller kanskje fem til seks? Ha, ha, ha, nå kaster jeg meg utpå her!

Men ikke mindre enn fire?

- Nei, ikke mindre enn fire.


Les også:

En fuktig aften med «Victoria»

The chop er årets hårfrisyre

Bli med på Stellas karrierekveld

Film fra fotoshoot med Linnéa Myhre

 

Lik Stella på Facebook!