A Doll´s House viser et utvalg Robert Mapplethorpe-bilderi forbindelse med fotografiets dag 28. august.
A Doll´s House viser et utvalg Robert Mapplethorpe-bilderi forbindelse med fotografiets dag 28. august. A Doll´s house viser Robert Mapplethorpe-bilder i forbindelse med fotografiets dag 28. august.

A Doll´s House: Robert Mapplethorpe

A Doll´s House galleri innvier med fotoutstilling av Robert Mapplethorpe.

18. august 2011 av Andrea Brygard

Stella-bidragsyter Hilde Holta-Lysell står bak A Doll´s House prosjektrom, som er et splitter nytt galleri på Karljohansvern i Horten. De betegner seg selv som den “rampete lillesøsteren til Preus Museum”.

Galleriet innvier med en 24 timers "pop up-utstilling" av Robert Mapplethorpe, lånt fra samlingen til Stein Erik Hagen, verdens største i privat eie, bildene er utvalgt av Camilla Hagen. Åpningen vil bli samkjørt med “fotografiets dag” arrangert av Preus Museum. 

Tid: Klokken 12.00, søndag 28.08.11

Sted: Kommandørkaptein Klincks 7 vei, 3183 Horten

(Buss t / r Oslo Bussterminal, 100kr, [email protected])

Utvalget fokuserer på Mapplethorpes formelle aktfotografier av menn og klassisk sort-hvitt fotografier av blomster, sidestilt med hans homoerotiske S&M-tablåer som fortsatt er kontroversielle mer enn 30 år senere. Åpningen er en mulighet til å se ett unikt utvalg bilder av en av 20. århundrets mest innflytelsesrike fotografer i Norge.

A Doll´s House startet i 2009 som en foto, mote- og kunstfanzine i klassisk DIY (”do it yourself”)-ånd.

Les mer om eventet på Facebook eller A Doll´s House nettsider.

Lik Stella på Facebook!