Ekspertens tips og triks for høyde med stil.

© getty images

Slik ser du bra ut i høye hæler

Sommerlekre føtter i et par fantastiske sko slår aldri feil. Her er tipsene til hvordan du fikser det!

3. juli 2013 av Julie Hjermstad

For noen er det en evig kamp å bruke høye hæler. Redselen for å få gnagsår, vrikking av ankler, å tryne rett foran en gruppe mennesker eller å få stygge kuler på siden av tærne.

Vi har gått i dybden på gange, hæler, fotpleie og de viktigste forhåndsreglene for at du skal kunne bruke de fineste hælene dine akkurat som prinsesse Askepott.


STELL OG PLEIE

Du kan ha de mest fantastiske skoene, men det hjelper lite om du har stygge og ustelte føtter. Regel nummer 1 er å gi de nederste kroppsdelene litt oppmerksomhet. Vi har snakket med fotpleier Sissel fra WahWah Skin Trim Studio.

- Om man ikke har stelt føttene i løpet av vinteren kan det være greit å dra til en salong slik at de får fjernet den stenharde huden og ordnet opp. Da er det enklere å vedlikeholde selv, i ettertid.  Om dette ikke er tilfelle, kan du ordne det helt selv, forteller Sissel.

- Start med å file bort tørr hud med en fotfil. Den døde huden går enklere bort om huden er tørr, ikke bløt. Sett deretter føttene i fotbad i 10 minutter med fotsalt eller deilige oljer. Ikke bruk grønnsåpe, den har en høy PH-verdi og tørker ut huden. Deretter kan du gjerne bruke en saltskrubb med olje. For eksempel «Tromborg Mineral Salt Peeling» Den gir fuktighet samtidig som den peeler bort tørr og død hud. Tørk bena, skyv ned neglebånd og fil neglene. Bruk fotkrem hver dag og skrubb en gang i uken. Da vil du holde på den gode fuktigheten over lengre tid. Skal du lakke neglene etterpå er det viktig å tørke bort fuktigheten fra neglene, slik at lakken fester seg, sier Sissel.


© stellamagasinet.no

 

VALG AV HØYE HÆLER

Annette Haga er en kjent, norsk moteblogger på nettenestea.com, og er erfaren på området høye hæler.       

- Høye hæler gir bedre holdning og ofte bedre selvtillit, men det viktigste er at man føler at man behersker høyden. Hvis det ser ut som om du er på vei til å falle over ende, bør du heller velge et par som er litt lavere og/eller med plattform. Mange jenter er redde for å bli «for høye» med hæler, men det ser ikke spesielt pent ut om man prøver å synke ned. Velg sko som du føler deg komfortabel i, øv gjerne med å gå på dem før du skal noe spesielt, og rett deg opp i ryggen - så ser du aller finest ut, sier Annette.


FORHÅNDSREGLER

Vi vil jo at hælene skal være så behagelige som mulig. Derfor er det noen små mirakler du kan putte i og på skoene for å få en litt behageligere opplevelse. Er du redd for at hælen på skoen blir slitt og stygg, finnes det hjelp! Cityheels er et nytt merke på markedet som visstnok skal forhindre dette problemet. Det er en slags film som du legger på hælen og sprayer med impregnerinsspray, så fungerer det som en beskyttelse for skade på skohælen.

For å være sikker på at kvelden i høye hæler ikke er ødelagt, er det greit å ta med seg noen hjelpemidler hvis vannblemmene eller gnagsårene begynner å titte frem. Gnagesårplaster fra Compeed fungerer som et vidunder på en vond akilles. Det nye plasteret er formet slik at når du putter plasteret på akillessenen så vil det ikke synes over kanten på skoen. Perfekt for korte kjoler!

© stellamagasinet.no

   

© stellamagasinet.no

Beskyttelse for sko og føtter. Cityheels skofilm og Compeed plaster.


HOLDNING OG GANGE

Når du har alt det praktiske på plass, er det holdningen din og gangen som gjør den store forskjellen. Gå rak i ryggen, ikke tenk på at du «kanskje kan falle», men tenk at du skal vise frem hvem du er og hva du vil utstråle. Lykke til!


Les også:

Designfavoritter på salg

Bloggerens favoritt: hverdagskjole

Tilbehør i bær og lær

Månedens plagg: T-skjorten

Trend: fjærpynt

Lik Stella på Facebook!