Sesongens fineste tilbehør

Vinterens tilbehør skal gjøre mye ut av seg. Glem det minimalistiske, og gå for prangende og lekent stæsj!

8. desember 2016 av Marthe E. Jakobsen
Trend tilbehør: Store øredobber
© Getty Images

Øredobber

Legg de minimalistiske og klassiske øreringene på hylla – denne sesongen er det prangende, stor og iøynefallende ørepynt som gjelder. Fra lekne og fargerike dusker, til glitrende kunstverk og enkle, geometriske fasonger – i begge ørene, eller bare det ene. 

Trend tilbehør: Vesker
© Getty Images

Håndholdte vesker

Kanskje ikke like praktisk som en skulderveske eller totebag, men så skal da heller ikke mote bestandig være så nyttig. De små veskene med kort reim eller håndtak er overalt denne sesongen, og fashionistaer verden over har for lengst kastet seg over trenden. Bytt ut den slitne clutchen med en håndholdt variant denne festsesongen.

Trend tilbehør: Militærboots
© Getty Images

Kraftige boots

Endelig en skotrend som passer perfekt for klimaet her i nord. Militær-inspirerte støvler, à la klassikerne fra dr. Martens var å se på mange catwalker denne sesongen, i kombinasjon med alt fra skinnbukser til feminine silkekjoler. Nå kan snøen bare komme!

Trend tilbehør: Perler
© Getty Images

Perler

Finn frem divaen (eller mormoren?) i deg, og pynt deg med perler denne høsten. En rekke designere viste både øredobber, kjeder, sko, vesker og klær smykket med den gamle, men kjære naturskatten. Kombiner gjerne perlene med et nedtonet antrekk for et mer moderne uttrykk.

Trend tilbehør: Store halskjeder
© Getty Images

Iøynefallende halskjeder

Denne sesongen må de korte, enkle halskjedene se seg slått av lange varianter med store, spesielle anheng. Det spiller ingen rolle om du foretrekker grafiske former, naturmaterialer eller funky figurer – i dette tilfellet er det (nesten) bare størrelsen som teller.

Trend tilbehør: Naturstein
© Getty Images

Naturstein

Neste gang du skal på shopping kan det være en idé å grave frem bortgjemte geologikunnskaper. Steiner er nemlig blant det hotteste innen smykketrender denne sesongen. Og da snakker vi ikke om skinnende og plettfrie diamanter og rubiner, men rimeligere varianter som agat eller ametyst. Gjerne store og med røffe, ujevne kanter.

Trend tilbehør: Brosjer
© Getty Images

Brosjer

Brosjer – ikke lenger forbeholdt eldre, fine fruer eller bunadskledde nordmenn. Kombiner gjerne smykket med et mer hverdagslig og maskulint plagg, som en grovstrikket ullgenser, militærinspirert jakke eller maskulin ullkåpe. En overraskende og kul detalj!

Trend tilbehør: Choker
© Getty Images

Choker

Chokeren har kommet for å bli, enten du liker det eller ikke. I hvert fall en sesong til. Nå gjerne i så store og spesielle design som mulig, i motsetning til de smale, rocka 90-tallsinspirerte variantene som regjerte i sommer. Tenk gull, glitter og 80-tallsglamour, og en bredde som gjør det nesten umulig å kikke ned på mobilen. 

Lik Stella på Facebook!