Jobbstil: Fargerik folklore

La deg inspirere av Martas spennende stil med mønstre og farger i fokus!

4. november 2016 av Guro Danielsen
Stylingtips til kul kontorstil
© Charlotte Wiig

MARTA MOE
YRKE: Creative director hos Viasat Creative i London.
UTDANNELSE: Fotografi (Chicago), media studies (Wales), international business (NYC), psykologi (London).
BOR: London.

JOBBEN MIN
Jeg leder et team på 26 som jobber med promotering av de internasjonale programmene og filmene som går på 12 forskjellige kanaler i Skandinavia og Ungarn. Til daglig jobber jeg med alt fra den visuelle utformingen av nye kanaler, til lansering av nye programmer eller interiørdesign for nye kontor. Hver dag er en god blanding av kreativitet og lederoppgaver, noe som passer meg godt. På jobb må en se presentabel ut, men stilen er avslappet: Dongeri og joggesko er greit, selv om jeg prøver litt hardere med feminine detaljer. Jeg føler meg utilpass uten smykke, og når jeg besøker kontorene våre i andre land, kler jeg meg generelt litt finere.

STILEN MIN
En god blanding av gammelt og nytt, fancy og avslappet, sterke og duse farger. Jeg er tilhenger av wabi-sabi-filosofien, der det «perfekte» er det som ikke er helt perfekt. Derfor liker jeg best når ting ser litt brukt ut. Jeg liker også godt «normcore», men det er umulig for meg bare å gå i svart, grått og hvitt. Farger og folklore, fra den rene japanske estetikken til fargesprakende Frida Kahlo, er noe annet jeg liker veldig godt. Daniel sier at om jeg ikke hadde vært sammen med ham, så ville jeg nok ha kledd meg som «an eccentric old lady». Det tror jeg stemmer.

Stylingtips til kul jobbstil
© Charlotte Wiig

NØKKELPLAGG
Jeg arvet noen Hermès-sjal etter tante Dorthe, som jeg bruker på stadig nye måter. De kan for eksempel få en billig kjole til å se fancy ut. Så må jeg alltid ha et par kule sneakers i skapet (for øyeblikket Nike Flyknit i neongult). En gammel dongerijakke fra H&M. Gamle Louis Vuitton-vesker fra 1980-tallet. Et gammelt tibetansk danseskjørt fra en liten butikk i Saint-Jean-Cap-Ferrat. Det er håndsydd, og det vakreste plagget jeg eier. Jeg går med det så ofte jeg kan.

DU SER MEG ALDRI I...
Lårkorte skjørt, på grunn av bondebein. Tubetuppp, på grunn av alder.

JOBB VS HJEMME
Hjemme har vi en hvit engelsk bulldog som røyter enormt, så alle mørke farger må av når jeg kommer hjem. I tillegg er jeg gravid, så det skal være behagelig uten å være helt kosedress, liksom. 

Stylingtips til fine jobbantrekk
© Charlotte Wiig

FAVORITTDESIGNERE
Isabel Marant, Comme Des Garçons og Fontana Milano 1915 sine vesker, om jeg fant et pengetre som faktisk hadde penger på seg.

HVIS JEG HADDE ALLE PENGER I VERDEN
… ville jeg kjørt samme stil som nå, men kanskje litt mindre H&M og litt mer kvalitet. Nå blir det helst til at jeg prioriterer tilbehør og enkelte «statement pieces». Men hadde jeg vært stinn, ville jeg ved spesielle anledninger kledd meg som keiserinne Michiko av Japan. Hun ser alltid ut som et eventyr. 

Stylingtips til fin jobbstil
© Charlotte Wiig
Lik Stella på Facebook!