Inspirerende og retro-romantisk jobbstil

Fløyel, gull og alltid rød leppestift – Malene Bjørge har sansen for alt som lukter av gammel glamour.

14. oktober 2016 av Guro Danielsen
Vintage-elskerens inspirerende jobbstil
© Ina Damli

Malene Bjørge
Yrke: Butikkmedarbeider Fretex Grünerløkka, deltid. Frilansskribent/fotograf.
Utdannelse: Bachelor i Fashion Photography, London University. 

JOBBEN MIN
– Å jobbe på Fretex Grünerløkka er som å ha tilgang på et skattekammer for meg som elsker spesielle klær og tilbehør. Flere ganger i uken kommer forundringsposene inn til butikken, og min jobb er blant annet å åpne, prise og få klærne ut. Det er nesten umulig å gå på jobb uten også å tilegne seg noe nytt og nydelig til sin egen garderobe. Jeg er også ute i butikken og ekspederer kunder. Det er ingen kleskode i butikken og jeg liker å pynte meg med de kreative antrekkene jeg har funnet på jobb. I tillegg til jobben på Fretex, sikter jeg mot å jobbe frilans som skribent/fotograf. Jeg trives best når jeg har gjort meg litt flid.

Vintage-elskerens inspirerende jobbstil
© Ina Damli

STILEN MIN
– Den har variert mye gjennom årene, men jeg har aldri vært redd for å være synlig. Jeg liker mye forskjellig og tar med meg det jeg har lyst til. Eklektisk stil, sa både sjefen og venninnen min da jeg spurte. Om sommeren er jeg veldig glad i den bohemske stilen med maxikjoler og etniske mønstre. Om vinteren derimot trekkes jeg mot mørke og mystikk. Svart fløyel, mørkegrønt, rødt og gull. Elegante, men dramatiske pels- og ullkåper. Paljetter, og alt annet som glitrer som gull. Alltid rød leppestift. Jeg blir inspirert av gammel glamour, både fra Hollywood og Paris. Og jeg elsker fremdeles Carrie Bradshaw-stilen.

Slik gjør du de beste secondhand-kuppene!

NØKKELPLAGG
– Jeg har aldri vært flink på basisplagg, så må nesten si kjoler. Skapet mitt bugner av dem, mens jeg bare har to dongeribukser. 

Vintage-elskerens inspirerende jobbstil
© Ina Damli

FAVORITTDESIGNERE
 Jeg er ikke så veldig god på designere og følger ikke så godt med, men jeg hadde nok valgt meg klassiske som Dior, Chanel og YSL hvis jeg kunne velge fra øverste hylle. Elsker å se skikkelige couture. Gjennom jobben på Fretex har jeg også fått et mer nyansert bilde på dyre merkeklær og design. Det strømmer inn med designklær i butikken som verken er av god kvalitet eller estetisk vakre. Når det er sagt, har jeg kjøpt meg noen plagg fra både Fendi og YSL som jeg er veldig glad for. Men jeg hadde ikke betalt noe som ligger i nærheten av originalprisen, de store pengene vil jeg helst bruke på opplevelser. 

Slik holder du ullplaggene dine fine lenger.

HVIS JEG HADDE ALLE PENGENE I HELE VERDEN
 Drømmevesken min er den svarte YSL-en med gullogo, men den passer kanskje ikke så godt på jobb. Men jeg bryr meg ikke alltid om hva som passer. Er ikke kjempestor fan av Louis Vuitton, men som millionær ville jeg garantert hatt en vintagekoffert i perfekt businessreisestørrelse derfra. Jeg hadde fortsatt å handle i vintagebutikker og tatt hyppige turer til New York, London og Paris for å gå på skattejakt. 

Vintage-elskerens inspirerende jobbstil
© Ina Damli

SLIK KLER JEG MEG
– Stort sett etter innfallsmetoden og det første jeg ser den morgenen. Gjør meg mer flid når jeg skal ut eller på date. Jeg har som de fleste dårligere dager der det eneste jeg tenker på, er komfort, men jeg har det best de dagene jeg doller meg litt opp og strutter ned Grünerløkka. Da føler jeg meg mer som meg selv.

ALLTID I VESKA
– Iphone, leppestift og lommebok med 20-30 kaffekort. Hvis vesken er stor, er det garantert masse annet unødvendig stæsj som er med også.

Lik Stella på Facebook!