Høsttrend: Fargerike og mønstrede strømpebukser
© Getty Images

Høsttrend: Strømpebukser i alle farger og fasonger

Gled deg – i høst og vinter slipper du å fryse rumpa av deg!

Nå som vi nesten hadde vent oss til bare legger og tær(!) i friske minusgrader. Den stoiske fornektelsen av hvilken verdensdel vi lever i, som om klimaet bare var en kulisse? Jeg snakker om det uskrevne «forbudet» mot strømpebukser til skjørt eller kjoler som har rådet de siste årene. Vinter som vår, høst som sommer. Blærekatarr? Jo takk. Neglesprett? Pøh – vi er da vikinger!

Verden blir mer global, og motebildet justeres deretter. Noe som ikke alltid er problemfritt: Det er alltid sommer et sted på kloden, men i Norge er det som oftest vinter. Luftige blondekjoler og remmesandaler ser supert ut på røde løpere, men fordrer taxi fra dør til dør. Begge veier. Hver gang. Hvem lever sånn? Stadig fler, viste det seg, og trickle-down-teorien sørger for at det moteeliten får for seg, blir lov før eller siden. Men nå kan du som ikke orker å fryse og litt for lenge har følt at det nærmest er flaut å gå med strømpebukse, slippe jubelen løs.

Gucci, et av verdens aller heteste motehus akkurat nå, viste nemlig strømpebukser til alle antrekk – i alle farger – i høstkolleksjonen sin: Livsglade looks i tyggisrosa, brannbilrødt, solgult og mint. Ifølge Hedi Slimane og Saint Laurent er det tynn, svart nylon som gjelder, selv til lange aftenkjoler. Rodarte-søstrene stylet halvparten av antrekkene med en nettingmønstret variant under visningen i N.Y. Selv de to siste tabuene – strømpebukser i sandaler og under bukser – er frikjent! Nyt det så lenge det varer.

Høsttrend: Fargerike og mønstrede strømpebukser
© Produsentene

Mørkeblå strømpebukser fra Jonathan Aston, 76 kr.

Sorte strømpebukser med prikker fra Gipsy, 64 kr. 

Strømpebukse med sikksakk-mønster fra Pretty Polly, 179 kr.

Nettingstrømpebukse fra H&M, 79,90 kr.

Burgunderrød strømpebukse med glitter fra Lindex, 99 kr. 

Lik Stella på Facebook!