Bli med inn i Carolines fargerike og funky hjem

Rosa vegger, fløyelsofa og en god dose glamour. Sjekk ut Carolines fantastiske hjem og garderobe.

Rosa vegger og funky interiør. Rosa fløyelsofa.

Den runde messing-lampen på soverommet er fra Globen Lighting. «The Grand Budapest Hotel» er filmen Caroline og kjæresten så sammen på sin første date, så boken om filmen er et kjært minne. 

© Inger Marie Grini

Hvem: Caroline Kildebo (23).
Hva: Går siste året på tekstforfatterlinja på Westerdals, og jobber deltid på Milla Boutique.
Hvor: Bor i en loftsleilighet på Fredensborg i Oslo sammen med kjæresten Joakim.

Hvordan vil du beskrive stilen din?
Eklektisk er nok et nøkkelord. Maksimalistisk. Helsvart, og fargerik. Nysgjerrig? Det viktigste er nok at jeg aldri tenker på regler, og går helt og holdent for det emosjonelle, og det som vekker noe i meg. Klær, og ting er jo i all hovedsak en praktisk greie, men det er nok den upraktiske delen som appellerer mest.

Hvor opptatt er du av stil?
Veldig. Og mye på grunn av at hva vi tar på oss, er en visuell beskrivelse av hvem vi er, både bevisst og ubevisst, og uavhengig av om man er Anna Dello Russo eller han med det lange skjegget som alltid står utenfor VG og demonsterer. Jeg har alltid vært opptatt av å uttrykke meg, og helt siden jeg oppdaget at klær og stil var en del av dette, har det også vært en stor del av min interesse. Hva vi liker, og ønsker å ha på oss, er jo i konstant bevegelse med hva som er viktig for oss. For eksempel så har jeg blitt veldig opptatt av blazere i det siste, fordi jeg snart er ferdig på skolen og skal søke jobb. Og da jeg flyttet til London og vandret rundt i byen i timesvis, forsto jeg til slutt at sneakers var løsningen på vonde føtter. 

Rosa vegger og funky interiør. Stripete vegger.

Den stripete veggen er to lerreter fra en butikkutstilling. Skjorta er fra Whyred og skjørtet fra Carven. De rosa sofaene fant Caroline på Finn.no for 300 kroner. Den røde Corbusier-lenestolen i skinn tilhører kjæresten.

© Inger Marie Grini

Hva betyr god smak for deg?
Trygghet og personlighet. Alt blir jo bedre når man legger litt personlighet og hjerte i det – også det visuelle. Jeg elsker Advanced Style-prosjektet til Ari Seth Cohen, alle de fabelaktige gamle damene som bare gjør sin greie fullt ut, og oser av kreativt overskudd. Da blir jeg nesten rørt.

Hva er nøkkelplaggene i garderoben din?
Et tutu-skjørt mamma valgte til meg første gang vi var i New York, jeg spurte henne hva jeg skulle bruke det til og hun svarte «til alt» – og det er akkurat sånn jeg bruker det. Et blått wrap-skjerf jeg fikk av kjæresten min som jeg hadde ønsket meg lenge, men ikke tatt meg råd til. Ellers har jeg en forkjærlighet for A-formede underdeler, stive skjorter og langermede gensere med dyp rygg.

Rosa vegger og funky interiør.

Sko er en av Carolines svakheter. Eller styrker, som hun sier selv. Øredobbene er samlet gjennom mange år. Skålen er fra Bolia.

© Inger Marie Grini

Hva er ditt beste kjøp?
En kaftan fra Rodebjer som jeg bodde i hele sommeren 2014 fordi det var så sinnsykt varmt, Céline-vesken min i grønn og rosa, det var overveldende kjærlighet ved første blikk, og en vintage stråkurv fra UFF fordi den høynet innsatsen i bestemor-looken min. Sist men ikke minst; en vintage Givenchy-cape i tyll, kjøpt i London.

Hva er dine favorittbutikker?
Céline har noen helt magiske butikker både i Paris, London og New York. Her i Oslo liker jeg Acne Studios, HeavenScent, Ensemble, Kaibosh, Nr. 9, Mina Milanda, og selvfølgelig Milla Boutique!

Hva går du aldri ut av huset uten?
Rosa leppestift, og et eiffeltårn (som passende nok henger fast i nøkkelknippet.)

Rosa stue- og kjøkkenvegger

Volum og kontraster er gjengangere i Carolines garderobe. De vide culottene er fra Acne.

 

© Inger Marie Grini

Hva tar du på deg til en skikkelig fest?
Jeg kler meg etter humøret, og aldri for anledningen. Dette har resultert i ymse fritolkninger av kleskoder ved flere anledninger, som første båttur med svigers hvor jeg stilte i vintage Lanvin med ballongermer fra Nr. 9, og heavy øredobber. Noen ganger er det nydelig å bare dresse helt ned også. Så svaret her blir nok: Alt kan skje.

Og til en mandag på jobb?
Det involverer som oftest øredobber, lag på lag, gjerne skjørt, alltid undertøy, kanskje en skjorte? Jeg har veldig få regler, men er opptatt av kontraster, tekstur og volum.

Rosa vegger og funky interiør.

Den svarte stolen heter 9,5 og er fra Frama. Det store, blåmønstrede skjerfet fra Acne var en gave fra kjæresten, og er en favoritt i skapet.

© Inger Marie Grini

Hvilken eiendel betyr mest for deg?
Jeg har en signert utgave av biografien til Grace Coddington, som jeg kjøpte på lanseringen da jeg bodde i London. Da jeg spurte henne om hva som var hennes beste råd til en ung og kreativ sjel, sa hun: «be passionate». Så nå står den i bokhylla og minner meg på å ha et lidenskapelig forhold til det jeg holder på med.

Hva inspirerer deg?
Å reise, rosa, raushet, musikk, å lese, gode filmer, lange samtaler, sigaretter og rødvin, og alle de forskjellige, fantastiske menneskene som finnes i livet mitt. 

Rosa vegger og funky interiør.

Céline-vesken er blant Carolines beste kjøp. 

© Inger Marie Grini

Tre ting jeg er opptatt av nå:

1. Fremtiden. Jeg har alltid elsket å drømme meg bort i hvor den vil ta meg – men det er jo ekstra relevant nå som jeg snart er ferdig med studiene, og skal ta fatt på et helt nytt kapittel i livet.

2. Jeg synes det er ekkelt å gå alene hjem om kvelden. Og det gjør meg sint at det finnes folk som tar seg til rette med andre menneskers kropp, og deretter psyke. Det gjør meg forbanna at man kan slippe unna med det, og når samfunnet ikke tar det på alvor, da ser jeg svart.

3. Kjærlighet. Til kjæresten min, vennene mine og familien min, det er de som gjør den store forskjellen i livet mitt. Jeg prøver å uttrykke dette til dem så ofte jeg bare kan, og tar ingen for gitt.

Lik Stella på Facebook!