17.mai-tabber
© Getty Images

5 stylingtabber du ikke vil begå denne 17.mai

Vi har mange dårlige minner om gjennomvåte kjoler, raknede strømper, blødende gnagsår og alt for mye champagne. Men ikke i år, nei!

16. mai 2017 av Ranveig Bråtveit

1. Pensko det ikke går an å gå med

Du ser henne for deg, gjør du ikke? Hun som kommer stavrende med knekk i knærne på alt for høye hæler, og smerte i blikket for hvert skritt mot en taxi som aldri kommer. Du vil ikke være henne. Før du velger fottøy, bør du tenke gjennom hvordan dagen kommer til å forløpe. Vær realistisk. Er planen å bare gå i ett tog, og gå tidlig hjem? Eller er det sjanse for at noen klarer å lure deg med ut på byen etterpå? Det tryggeste er å la de høyeste hælene være hjemme. Helt nye, uinngåtte sko er også smart å styre unna.

Vi anbefaler å heller gå for et par middels høye kvalitetspumps, og gjerne polstre foten med Compeed gnagsårplaster og silikonputer allerede før du går ut døra. Geléputer fra Ecco, 70 kr.

Har du lovet niesen din å bli med på 17.mai-leker kanskje? Da har du bare et valg: Ballerinas. 

 2. Tull med tights

Tynne strømpebukser kan kanskje være det minst viktige plagget, men du verden, hvilken evne de har til å trashe til et helt festantrekk! Her gjelder det altså å velge riktig variant. Du bør holde deg langt unna de som er sorte, for mørke, for skinnende og for matte. En tommelfingerregel er at jo mindre de synes, jo bedre. Har du blåhvite ben, er det mye bedre å bruke noen som stemmer med hudtonen din, enn å jukse med strømper i samme farge som billig selvbruning. En annen no-no er strømpebukse i sko med åpen tå. Joda, den synes! For ikke å snakke om strømpebukse i for stor størrelse. Du tenker kanskje at det er sikrest å ha litt å gå på, men glemmer at den slappe strikken vil føre til et konstant sig ned mot knærne sine. Og du må bruke dagen på å prøve å dra den opp igjen i smug. Det samme vil forresten skje om den er for liten…

Luxe 9 den fra Wolford, 165 kr, er imidlertid en strømpebukse som garantert er usynlig, om du får den i riktig nyanse.

Tips!
Slik blir strømpebuksen mer holdbar: Bløt den i vann, og legg den i fryseboksen over natten! Men husk å tine og tørke den i god tid før bruk...

3. Alt for fin kjole

Du vil gjerne være ballets dronning, men poenget er at du ikke er på ball! Nasjonaldagen handler ikke om å dragge seg opp med mest mulig glitter og paljetter, det er en dag for feststyling med stil. Så ikke ta helt av på kjolefronten. Og tenk på helheten. Er det glitter på både kjole, sko og tilbehør? Da har du nok bommet, kjære! Vi skjønner at du vil ha på deg alt det fineste du eier. Men det er sjelden en god idé å ha det på seg samtidig. Ta utgangspunkt i enten kjolen, skoene eller statement-smykket, og style antrekket ut i fra det.

4. Feil jakke over finklærne

Det er helheten som teller, så i et vellykket festantrekk ser alle delene bra ut sammen. Og jakken er en del av antrekket, er det ikke? Særlig på en dag du garantert kommer til å oppholde deg mye utendørs. Det hjelper altså ikke hvor lekker kjolen er, så lenge den kombineres med en knallrosa allværsjakke. Så om du ikke har en passende finjakke i garderoben din, er det en fin anledning til å anskaffe seg det nuh! Og husk; den trenger ikke (les: bør ikke) være så veldig festlig i seg selv, det viktigste er at den kompletterer resten av stylingen.

5. Når klær og vær ikke matcher

Du kan være så chic du bare vil, det hjelper ikke om været går imot deg. Semskede stilletter i regnvær for eksempel, er en legendarisk dårlig kombo. Men om du har gode (og fine!) klær finnes det jo ikke dårlig vær her i Norge, liksom!

Redningen kan også være en underkjole i ull. Denne kommer i 8 forskjellige farger, så det er lett å finne en som er usynlig under kjolen din. Underkjole i silke og merinoull fra Vera & William, 1250 kr.

...Og til slutt vil vi minne om å ikke bruke for mye makeup til bunaden. Les mer om hvordan du legger en naturlig festmakeup her!

Les også: 16 fine 17.mai-kjoler

Lik Stella på Facebook!