Oppskrifter: Sunne og smakfulle kaker
© Line Dammen

To sunne og smakfulle kaker

Tiril Refsum drømte om å kunne spise kake til frokost - hver dag. Så hun fant frem til oppskriftene som gjorde det mulig. Og sunt.

3. august 2018 av Tiril Refsum
Oppskrifter med Tiril Refsum: Sunne og smakfulle kaker

Fra det kombinerte bakeriet og spisestedet Oslo Raw på Adamstuen sender Tiril Refsum ut sine fristende og vakre bakverk til hele Oslo. Nå finner du 100 av hennes beste oppskrifter samlet mellom to permer så du kan forsøke deg på dem selv hjemme!

© Line Dammen

Ripsterte

Ingredienser tertebunn:
1 dl havregryn
2 dl mandler
2 ss mandelsmør
1 ss kokosblomstsukker
2 ss kakaopulver
2 ss lønnesirup
½ ts salt
½ ts vaniljepulver
13 små, friske dadler uten steiner
friske rips, til fyll

Ingredienser ripskrem:
10 dl rips, renset
3 dl bløtlagte cashewnøtter
5 små, friske dadler uten steiner
3 ss lønnesirup
1 dl kokosolje

Ingredienser vaniljekrem:
3 dl bløtlagte cashewnøtter
3 dl kokoskrem
5 dråper vaniljestevia
2 ss presset sitronsaft
2 ss agavesirup
½ dl smeltet kokosolje

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til tertebunnen i en foodprosessor, og kjør til deigen er grov og samler seg. Dekk en rund form med bakepapir, og klem ut deigen i formen. Ha alle ingrediensene til ripskremen i en blender, og kjør til en jevn og fin konsi­stens. Ha kremen i en bolle, og sett den til side. Gjør det samme med vaniljekremen. Legg ripskrem og vaniljekrem lagvis på tertebunnen. Legg gjerne friske rips ­mellom lagene. Sett terten i fryseren.

Oppskrifter: Sunne og smakfulle kaker

Fersken- og aprikospai

© Line Dammen

Fersken- og aprikospai

Ingredienser paibunn:
2 ss knuste linfrø
3 dl mandler
2 dl havregryn
½ ts salt
½ ts vaniljepulver
8 tørkede aprikoser
12 små, friske dadler uten steiner
2 ss agavesirup eller lys fibersirup

Ingredienser aprikosfyll:
12 friske aprikoser
½ ts malt gurkemeie
2 ss rismaltsirup eller lønnesirup
1 dl kokosolje

Ingredienser vaniljekrem:
2 dl bløtlagte
cashewnøtter
3 dl kokoskrem
3 dråper vaniljestevia
1 ss lønnesirup
½ ts vaniljepulver
½ dl kokosolje

Ingredienser ferskenfyll:
7 villferskener
1 dl bløtlagte
cashewnøtter
2 ss lys fibersirup
eller agavesirup
1 dl kokosolje

Slik gjør du:
Lag først paibunnen. Ha alle ingrediensene, unntatt fibersirup, i en foodprosessor, og kjør til en knasende sprø deig med pulsknappen. Helt mot slutten tilsetter du fibersirupen, slik at deigen blir litt mer klissete. Legg bakepapir i bunnen av en rund kakeform og klem ut deigen i formen. Fukt fingrene lett med vann, så blir det enklere å klemme ut den klissete deigen. Ha alle ingrediensene til aprikosfyllet i en blender, og kjør til en jevn og fin krem. Fordel fyllet i kakebunnen, og sett den i fryseren i 10–15 minutter. Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i blenderen, og kjør til konsistensen er fløyelsmyk. Fordel kremen på det stivnede aprikosfyllet. Sett kaken tilbake i fryseren før du legger på neste lag.Ha alle ingrediensene til ferskenkremen i foodprosessoren, og kjør til en jevn og fin krem. Fordel kremen på vaniljekremen. Sett kaken tilbake i fryseren, og la den stå i minst to timer.

Lik Stella på Facebook!