Sunne pannekaker med banan og spinat
© David Frenkiel og Luise Vindahl

Sunne pannekaker med banan og spinat

Med en oppskrift som denne kan du spise pannenkaker til både frokost, lunsj, middag og dessert. Så ofte du vil!

31. august 2017 av David Frenkiel og Luise Vindahl

Ingredienser (til 15 små pannekaker)

4 egg fra frittgående høner 

2 modne bananer, skrelt

1¼ dl plantebasert melk etter eget valg

1 håndfull (25 g) babyspinat eller fryst spinat, lett tint

15 friske mynteblader (valgfritt)

50 g mandelmel

60 g bokhvetemel

1 ts bakepulver

en klype havsalt

extra virgin kokosolje eller smør

40 g usøtete kokosflak

1 ts bakepulver

en klype havsalt

extra virgin kokosolje eller smør til steking

Har du fått med deg denne rare ingrediensen som kan erstatte egg i all matlaging?

Slik gjør du:

Knekk eggene i en blender, og ha i bananer, melk, spinat og mynte (hvis du bruker det). Kjør til en jevn og fin blanding. Ha i de tørre ingrediensene, og kjør til en jevn og fin pannekakerøre. Hell røren i en mugge, og la den hvile i noen minutter. Varm litt olje på middels til høy varme i en stekepanne med slippbelegg som måler 20 cm i diameter. Rør litt i røren, og fordel den i pannen med en øse. Det er plass til cirka 4 pannekaker à 60 ml i hver omgang. 

Stek pannekakene i cirka 1½ minutt, eller til det begynner å danne seg små bobler på overflaten og de er gyllenbrune og fine under. Snu pannekakene forsiktig med en stekespade, og stek dem videre på den andre siden i ytterligere ett minutt, eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Legg de stekte pannekakene på en tallerken, og stek resten av røren på samme måte (det kan være at du må dempe varmen litt etter den første omgangen med pannekaker). Server pannekakene med litt yoghurt og lønnesirup og noen bær og pasjonsfruktkjøtt. 

I boken «Green Kitchen – hjemme» har de bestselgende forfatterne og populære bloggerne David Frenkiel og Luise Vindahl samlet 100 oppskrifter på vegetarmat. Disse familiefavorittene lager de hjemme på kjøkkenet hver dag. Du får oppskrifter på alt fra raske og gode hverdagsfrokoster til middager og større måltider som egner seg hvis du skal feire noe i helgene. Maten er enkel og rask å lage, og oppskriftene inneholder nyttige tips. Alle kan dessuten gjøres veganske. En bok å bli glad i!

Lik Stella på Facebook!