Oppskrift på squashpasta med pesto og pinjekjerner
© Anne Valeur

Squashpasta med pesto og pinjekjerner

Enklere og sunnere enn vanlig pasta, og minst like godt!

Jeg elsker å lage «pasta» av grønnsaker. Det er både enklere, sunnere og minst like godt. Denne varianten serverer jeg med grønnkålpesto og pinjekjerner. Enkelt, men utrolig smakfullt! Du kan bruke enten en spiralizer eller et juliennejern for å lage strimlene.

INGREDIENSER til 2 porsjoner

* 1 stor squash (eller to små)

* Grønnkålpesto

* 30 g pinjekjerner

* Ertespirer 

GRØNNKÅLPESTO

* 5-6 stengler grønnkål

* 20 g pinjekjerner, cashewnøtter eller valnøtter

* ¼-½ sitron

* 1 hvitløksfedd

* En klype havsalt og nykvernet pepper

* ½ dl extra virgin olivenolje eller macadamiaolje

Ha ingrediensene i foodprocessoren så alt blir godt blandet og tilsett oljen litt etter litt til du har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt.

SLIK GJØR DU

1. Start med å kutte av endene på squashen før du strimler den med et juliennejern eller en spiralizer.

2. Lag grønnkålpesto.

3. Bland squashspiralene sammen med grønnkålpestoen. Strø pinjekjerner og ertespirer på toppen. 

Julie Ilona Balas driver Juliesmatblogg.no og sitt eget cateringfirma. Denne oppskriftene er hentet fra «Julies grønne kjøkken», hennes andre kokebok. 

Lik Stella på Facebook!