Silvanys skjønnhetseliksir

Den japanske superdrikken Matcha-te har tatt sunnhetsverdenen med storm. Stellas skjønnhetsansvarlig, Silvany er for lengst bitt av basillen. Her er hennes oppskrift på "Matcha Vanilla Latte"!

16. juni 2015 av Silvany Bricen


Noen tar et glass vin om kvelden, jeg er helt avhengig av en kopp te, eller to. For anti-tefolket høres det sikkert teit ut når jeg sier at alkohol og te har mange likheter. Enkelte sorter kan smake vondt de første gangene, men du drikker allikevel videre fordi det fører med seg noe godt på sikt. Det kan være en god rus som får alle til å le av de semi-morsomme vitsene dine, eller samvittigheten som tenker at de sunne antioksidantene veier opp for alt det usunne raffinerte sukkeret du ellers stapper i deg..

Slik er egentlig også skjønnhetseliksiren for øyeblikket; Matcha-te. Den blir bedre og bedre for hver gang jeg venner meg til smaken. Den første gangen fikk jeg brekninger. Den grønne drikken noen serverte meg luktet som grønt pulver gjør; beskt, merkelig, men sikkert veldig sunt. Men dette var før jeg introduserte Matcha for soyamelk med vaniljesmak. Nå smaker den helt fantastisk!

Matcha-te er laget på grønne, japanske teblader, og selges i pulverform. Drikken har dype røtter i den japanske te-tradisjonen, og har lenge vært superhot i USA på grunn av sine superkrefter. Matcha sies å være de grønne bladene med høyest innhold av antioksidanter, svært langt over både brokkoli og spinat. Bare vent, innen året er omme har trendy caféer Matcha-te på menyen, jeg lover! Du kan like godt lære deg hvordan du uttaler navnet Matcha først som sist; tenk at du er bestemt japaner, og del ordet i to, men si det hurtig. Ma-tsja!

Dette trenger du for å lage Matcha-latte med vaniljesmak:

* Liten t-skje Matcha-pulver (selges i helsekost-butikker)

* Visp. Gjerne en japansk tevisp.

* Melkeskummer om du har, for å få det gode skummet.

* Soyamelk med vaniljesmak. Jeg liker de fra Alpro eller Provamel best.

Kok så lite vann som nødvendig for å blande ut Matcha-pulveret i dette, og visp pulveret godt inn i vannet.

Kok opp vanlijesoyamelken i melkeskummeren, og pump melken kremete og luftig.

Hell Matcha-teen i en kopp, og fyll på med vaniljesoyamelken.

Nyt!

Lik Stella på Facebook!